Mama mea a avut grija 4 ani de o verisoara a ei aceasta fiind grav bolnava.Respectiva doamna avea doi nepoti dupa sot in strainatate care nu au venit s-o vada nici macar ce face.Verisoara i-a zis mamei ca-i va lasa si ei ceva in caz ca va muri stiind ca o duce greu.Cand era f bolnava in ultima saptamana din viata au aparut rudele din strainatate,au preluat controlul asupra situatiei,au inmormantat-o...:(
Mama banuieste ca fosta verisoara a lasat un testament.Cum afla daca i s-a lasat si ei ceva sau nu ? Exista posibilitatea ca la deschiderea testamentului sa fie chemata in cazul in care figureaza si ea printre cei scrisi acolo ? Va multumim
Da, exista posibilitatea... dar exista si posibilitatea sa fie uitat acel testament, daca nu convine...
Mama dv. poate consulta un notar, poate incerca sa afle unde e dezbatuta mostenirea, poate sa-i dea in judecata... Dar sunteti sigura ca o persoana asa bolnava se putea duce la notar? Caci daca e numai testament olograf... mai greu sa fie gasit!
Din cate stiu putea sa aduca un notar acasa...cand nu era mama mea cu dansa...Credeam ca este un sistem centralizat iar daca se executa un testament sint anuntati toti cei care figureaza acolo...nu stiam ca se pot anunta persoanele din testament chiar si selectiv
Va multumesc oricum
Nu am spus ca se pot chema selectiv acele persoane... ci ca s-ar putea face uitat testamentul...
exista un sistem centralizat pentru cele incheiate la notariat, de aceea v-am trimis la notar. Va spune el, atata timp cat ii mentionati posibilitatea existentei unui testament. Altfel, nu va cerceta si va merge pe dezbaterea mostenirii legale.
Ia stati un pic... ce fel de verisoare?
Mama dvs. era verisoara primara cu defuncta? (adica parintii lor erau frati?).
Pentru ca nepotii sotului celei decedate (mort mai demult inteleg) nu o mostenesc pe decedata.
Dar daca mama dvs era verisoara primara si nu mai exista alte rude ale defunctei (frati ai acesteia, nepoti ai ei si nu ai sotului) atunci mama dvs poate fi mostenitoarea legala...
Nu stiu sa va spun exact,erau de gradul 2-3,...insa v-am intrebat pentru ca-si dorea f mult sa faca testament,sa lase si unui camin de batrani ceva...:)
O sa caut notariatul respectiv dar poate ca a trecut inca putin timp de la deces si nu s-a deschis nicio succesiune...
eventualul testament poate sa fie depus din timpul vietii la un notar sau el a fost incredintat unui apropiat urmand ca acesta sa deschida succesiunea ? Cum se procedeaza de fapt ? :-/
Dezbatere succesorala
sili
Buna ziua! Am si eu o problema, si va rog frumos sa ma ajutati.
Bunica mea a decedat si avand un singur copil (tatal meu) care a decedat inainte de bunica mea ... (vezi toată discuția)