Mama mea a avut grija 4 ani de o verisoara a ei aceasta fiind grav bolnava.Respectiva doamna avea doi nepoti dupa sot in strainatate care nu au venit s-o vada nici macar ce face.Verisoara i-a zis mamei ca-i va lasa si ei ceva in caz ca va muri stiind ca o duce greu.Cand era f bolnava in ultima saptamana din viata au aparut rudele din strainatate,au preluat controlul asupra situatiei,au inmormantat-o...:(
Mama banuieste ca fosta verisoara a lasat un testament.Cum afla daca i s-a lasat si ei ceva sau nu ? Exista posibilitatea ca la deschiderea testamentului sa fie chemata in cazul in care figureaza si ea printre cei scrisi acolo ? Va multumim
Fiecare procedeaza cum crede ca e mai bine. De asta va spun ca e important sa se vada exact. Iar la notar cereti dezbaterea mostenirii, duceti actele de stare civila care sa arate ca sunteti verisoara (mama cu decedata) si va spune notarul daca este vreun testament inregistrat.
Dar colega mea a observat chestiunea cu nepotii; e important sa aflati intai ce fel de rude sunt si dupa cine. Caci asa e, daca nu sunt rude in linie directa cu decedata si sunt din partea sotului, nu o mostenesc. Trebuie sa fie rude cu decedata, pana la gradul IV inclusiv.
Bun,daca eu sunt un simplu cunoscut al unei persoane decedate si am banuiala ca respectiva persoana m-a trecut in testament...Cum fac eu sa aflu daca este asa sau nu ? De fapt la asta se reduce problema.
Dezbatere succesorala
sili
Buna ziua! Am si eu o problema, si va rog frumos sa ma ajutati.
Bunica mea a decedat si avand un singur copil (tatal meu) care a decedat inainte de bunica mea ... (vezi toată discuția)