avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire- cum pot afla continutul unui testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire- cum pot afla continutul unui testament?

Buna seara,
Inainte de moarte, o ruda apropiata a afirmat ca a lasat mostenire, prin testament, mai multor nepoti cate ceva! Cate ceva..., intrucat partea cea mai mare era atribuita cuiva mai apropiat.
Acum, dupa moartea ei, nu mai stie nimeni nimic! Mai exact, cel apropiat nu mai spune nimic, ba mai mult incearca sa ne tina la distanta pe noi toti ceilalti.
Ce vreau sa va intreb: cum pot afla eu care a fost continutul testamentului? Nu stiu nici macar la ce notar a fost solutionat. Chiar nu exista nici o posibilitate sa stiu ce contine acest testament???
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:21, 23 Aprilie 2015
Mergeti la notar pentru dezbaterea mostenirii si veti afla daca persoana a decedat.
Daca merge la notariat pentru dezbaterea mostenirii in mod sigur persoana este decedata!

s.stefan a scris:

Acum, dupa moartea ei...

Cred ca ee poate afla despre deschiderea succesiunii si testament la notarul public al carui birou se afla in raza teritoriala a judecatoriei in circumscriptia careia se afla ultimul domiciliu al defunctului. Inca nu sunt lamurit cum se procedeaza cand sunt mai multe notariate! Stiu ca exsita un registru national in care se inscriu testamentele.

Si asta numai in cazul in care testamentul a fost intocmit de catre lun notar.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Daca cineva a decedat si are testament, cum se procedeaza? Ne cheama un notar candva, dupa moartea persoanei respective, pe toti cei care au drept ... (vezi toată discuția)
Testament Adina_S Adina_S Mama mea a avut grija 4 ani de o verisoara a ei aceasta fiind grav bolnava.Respectiva doamna avea doi nepoti dupa sot in strainatate care nu au venit s-o vada ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor wolfyman wolfyman Buna ziua, daca sunt unic mostenitor mai trebuie sa fac succesiune la notar sau ma pot duce direct la judecator, avocat sa trec bunurile pe numele meu? Va ... (vezi toată discuția)