avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA-ul acopera sau nu cheltuielile ulterioare (cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA-ul acopera sau nu cheltuielile ulterioare (cu actele) repararii masinii?

mama unui prieten bun a avariat masina altcuiva cu mai bine de trei luni in urma. Firma de asigurari a acoperit toata dauna, mai putin plata facuta cu actele ulterioare-respectiv actele pentru recarosare -RAR, etc, noul certificat de inmatriculare- in valoare de aprox 15-20 mil vechi. Pagubitul l-a sunat pe prietenul meu ca sa ii ceara aceasta suma de bani pentru acte. Intrebarea este daca acesti bani trebuie restituiti sau nu de catre mama prietenului si in ce temei? ar trebui ca acesti bani sa fie acoperiti tot de catre firma de asigurari? in caz contrar pagubitul a spus ca o va da in judecata pe mama acestuia pentru recuperarea banilor. e mai bine sa fie platiti sau sa astepte sa fie data in judecata-insa va trebui sa plateasca si cheltuielile de judecata-daca pierde...
mi-ar prinde bine un sfat de la o persoana avizata in acest domeniu
multumesc
Cel mai recent răspuns: ADINANP , utilizator 18:59, 14 Octombrie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere ca asiguratorul nu a acoperit integral paguba produsa( adica inclusiv cheltuielile ocazionate cu incheierea actelor, acte ce trebuiau incheiate tot ca efect al opagubei produse), consider ca sunteti pasibil de repararea acestui prejudiciu in temeiul art. 998 si urm. din codul civil( " cel ce cauzeaza altuia un prejudiciu este obligat al repara" ).
Cu stima !
Multumesc. la raspunderea prev de art 998 si urm. ma gandeam si eu, insa nu am experienta deloc in asigurari si nu vroiam sa gresesc, mai ales cand este vorba de prieteni.
o seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal ContSters58822 ContSters58822 Care este temeiul legal care il obliga pe un cetetean sa procedeze la a a actiona pentru diminuarea consecintelor atunci cand prin actiunea sau prin neglijenta ... (vezi toată discuția)
Imputatie accident...? abcabc abcabc Fiind angajat ca si medic si facand distributie de medicamente am avut un accident cu masina firmei. Mi se poate imputa reparatia masinii? Multumesc (vezi toată discuția)
Sef dat in judecata pt abuz de pozitie ContSters83018 ContSters83018 exista precedente in Romania? poti da pe cineva in judecata direct la un forum international? Merci (vezi toată discuția)