avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde si la cine trebuie sa apelez?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde si la cine trebuie sa apelez?

Buna seara! Ma numesc Nedelcu Daniel, iar in urma cu 2luni am gasit un loc de munca unde mi sa spus sa aduc cartea de munca ptr. ca voi fi angajat. Mi s-a intocmit un contract de munca , stampilat de firma respectiva ,nefiind inregistrat la Fortele de munca, din care am si eu un duplicat, iar salariul mi sa dat dupa lungi tergiversari. Problema este ca firma respectiva dupa aceste 2 luni a spus ca nu mai are nevoie de serviciile mele ,asa ca sa nu ma mai prezint la servici. La cererea mea le-am comunicat ca am nevoie de cartea de munca insa dansii dau din colt in colt, si-au schimbat numerele de telefon, nu mai gasesc pe nimeni la acel loc de munca. Ce am de facut? Unde trebuie sa merg ptr. a-mi recupera cartea de munca?Am fost la I.T.M. la noi in Braila insa de acolo am primit un raspuns care nu m-a multumit deloc .Mi sa spus sa aduc o copie dupa o factura ,caci doar asa pot justifica ca am lucrat la firma respectiva in acea perioada.Va multumesc anticipat si astept un raspuns lamuritor!
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 20:00, 14 Octombrie 2010
Mai intai mergeti la ITM Braila si intrebati daca cartea de munca este depusa la ei. Daca raspunsul este negativ faceti o cerere scrisa catre societate pe care sa o trimiteti cu confirmare de primire in vederea restituirii cartii de munca, apoi sesizati in scris si ITM-ul. Daca nu primiti nici un raspuns favorabil va trebui sa va adresati instantei de judecata cu o cerere pentru restituirea cartii de munca
De ce nu ati arata contractul de munca stampilat de firma la ITM? Cred ca asta era cea mai buna dovada ca ati activat ca posibil salariat acolo.
Contractul de munca a fost aratat la I T M, insa acesta nu este inregistrat la fortele de munca este doar stampilat de angajator.Nu doresc decat sa-mi recuperez cartea de munca si dupa cate v-am spus si-au schimbat nr. de telefon ,iar fostul loc de munca este gol in doar o saptamana.Nu stiu unde sa merg sa-mi mai recapat cartea de munca ,asa ca .va rog sa ma ajutati cu un sfat.V multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai lamuritor.
Pai nu mai inteleg nimic, ce dovada mai vor astia de la itm si cer o factura daca dumneavoastra ati mers cu contractul de munca stampilat si semnat de firma?????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca annaendi annaendi am fost angajata acum doi ani la o firma unde mi s a facut carte de munca si a fost depusa la itm acum am nevoie de ea dar din pacate firma la care am lucrat ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca troll troll Am urmatoarea problema: Am lucrat pana acum 2 luni la o firma, apoi mi-am dat demisia. Acum am solicitat cartea de munca, pentru noul job. Aici a aparut ... (vezi toată discuția)
Angajat , dar cu interdictie de a intra in unitate. Nedelcu28 Nedelcu28 Buna seara , va scriu aceste randuri in speranta ca imi puteti da cateva sfaturi legate de problema de care m-am lovit. Acum 6 luni de zile ... (vezi toată discuția)