avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Un pensionar plateste spitalizare ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Un pensionar plateste spitalizare ?

Fratele meu este pensionar si a fost accidentat de un autoturism si a avut nevoie de ingrijiri medicale timp de 10 zile. Daca medicii i-ar fi spus ca-l pune sa plateasca spitalizarea nu ar mai fi stat in spital atatea zile. Va rog sa-mi spuneti daca este posibil asa ceva si daca nu s-a incalcat legea de catre spitalul respectiv. Un om batran pensionar, cu o pensie destul de mica dar care a fost contribuabil o viata intreaga la stat poate fi pus sa plateasca spitalizarea ? chiar daca a fost accidentat din neatentia lui, niciodata nu a mai fost spitalizat in toata viata lui, si atunci banii care i-a platit o viata, impoziltele, contributia la sanatate unde este ? 38 de milioane lei vechi pentru un om cu o pensie de subzistenta de 4 mil lei pe luna, este o suma foarte mare.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:18, 13 Octombrie 2010
Luati legatura cu Casa de Pensii si cu Casa de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata spitalizare dupa accident ana-maria iacob ana-maria iacob Buna ziua . Prietenul meu a avut un accident acum 2 ani si prietenul lui a fost accident. A stat in spital o saptamana dar s-au inteles amiabil . Acum ,dupa 2 ... (vezi toată discuția)
Acțiune în instanță pentru despăgubirea victimei unui accident auto jolyx17 jolyx17 buna, am si eu o problema cu un domn pe care l-am lovit pe trecerea de pietoni in urma cu 3 ani, avea circa 10-15 la ora l-am ridicat pe capota iar cand a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima musatilie musatilie Buna dimineata. Fratele meu a fost de curand implicat intr-un accident rutier. mai exact pe 23 decembrie. Se afla pe scuter fiind angajat ca si curier livrari ... (vezi toată discuția)