avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna, am o problema legata de pensia alimentara. In urma cu 4 luni tatal meu a facut raport de sistare a pensiei pe motiv ca am facut 18 ani. L-am dat in judecata si am castigat, hotararea judecatoreasca am inteles ca va veni prin posta. Dar pensia va veni si pe ultimele 4 luni sau din momentul in care s-a pronuntat hotararea judecatoreasca ?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:20, 14 Octombrie 2010
Nu ati precizat cum a fost stabilita pensia, adica la venitul minim sau in functie de venitul tatalui.
In principiu hotararea privind pensia de intretinere este executorie din momentul pronuntarii, ca atare daca discutam de o pensie stabilita in functie de venitul tatalui, acesta va fi poprit in baza ordonantei de poprire trimise de instanta in ziua pronuntarii.
In mod normal, tatal trebuia obligat la plata pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii.
Oricum nu este deloc clar ce at postat-"tatal a facut raport de sistare pensie"- sa inteleg ca el a promovat actiunea de sistare pensie si aceasta s-a respins?, pentru ca mai departe spuneti" l-am dat in judecata si am castigat." ceea ce ar insemna ca ati promovat actiunea in calitate de reclamant.
Reveniti cu detalii.
pensia a fost stabilita la venitul lui. el a oprit-o in luna iulie pe motiv ca am implinit 18 ani si tot in luna iulie l-am dat in judecata dar prima infatisare a fost in luna septembrie si deabia acum in octombrie s-a solutionat ....
Probabil ca si-a anuntat angajatorul ca fiica sa a implinit 18 ani si au incetat efectele sentintei in baza careia se facea poprirea.
Pentru noua pensie de intretinere asteptati sa primiti hotararea si scrie acolo de cand va datoreaza pensia - de la data introducerii actiunii sau de la data pronuntarii hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara 18 ani Antonio Alexandru Antonio Alexandru Am implinit varsta de 18 ani, parintii mei sunt divortati dar in urma procesului de divort, nu s-a facut judecata pentru pensie alimentara, ai mei ajungand la ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara IVANMARIUS IVANMARIUS Tinarul nu mai frecventeaza studiile superioare . Cum se poate opri retinerea pensiei alimentare? (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Radu Aura Radu Aura Am instituit poprire cu nume de intretinere pe salariul unui salariat, insa am urmatoarea nelamurire: copilul este clasa a- XII-a, daca nu continua studiile ... (vezi toată discuția)