avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor in a intelege daca pot sau nu beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor in a intelege daca pot sau nu beneficia de compensatie pentru caldura

Buna seara,
Va rog mult sa ma ajutati in a intelege daca pot beneficia de compensatie pentru incalzire. Datele sunt urmatoarele:

1. Locuiesc in casa cuiva fara sa platesc chirie, dar platesc toate cheltuielile casei, inclusiv gazele (incalzirea casei se face cu sobe pe gaz);
2. In buletinul meu de identitate figureaza adresa acestei case;
3. Momentan nu am nici un venit;
4. Am un copil de 5 ani;
5. Proprietara casei nu are, deasemenea, nici un venit;
6. Proprietara casei unde locuiesc spune ca nu poate cere ajutorul in numele ei pentru ca mai are in proprietate un apartament (in care locuieste mama ei);
7. Bineinteles, contractul de gaze este pe numele ei

Va rog mult sa ma ajutati, DGPS nu mi-a raspuns la intrebari si nu stiu ce sa fac.
ma putet
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:44, 14 Octombrie 2010
Primul pas este sa treceti contractul de gaze pe dvs. fie si in baza unui contracte de comodat in ceea ce priveste imobilul altfel nici o sansa ,proprietara figureaza deja a avea subventie pt casa in care sta. Atentie si daca aveti autovehicul in proprietate daca acesta depaseste 1600 centimetri cubi nu veti mai prii subventie.
Sola a scris:

6. Proprietara casei unde locuiesc spune ca nu poate cere ajutorul in numele ei pentru ca mai are in proprietate un apartament (in care locuieste mama ei);

Aspectul mentionat ,existenta in proprietate si a altei proprietati,constitue motiv legal prevazut ,pentru a nu se acorda subventia de caldura
Conform legii, ajutorul se acorda proprietarului sau chiriasului cu forme legale/comodatarului. Atata vreme cat nu aveti un act care sa justifice faptul ca locuiti acolo in mod legal (contract de inchiriere sau contract de comodat) nu veti primi acest ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare de incalzire 2013-2014 mariani200077 mariani200077 Buna seara ! As dori sa stiu daca mama mea in varsta de 73 ani, cu o pensie de 350 RON poate beneficia de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014, in ... (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire 2010 - 2011 elga50 elga50 Cititi despre actele necesare obtinerii ajutorului de incalzire: - venit pe membru de familie (persoana singura) = mai mic de 615 lei / luna ... (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire 2 familii un singur contract moagaralina moagaralina Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti in cazul in care intr-o curte locuiesc doua familii(doi batrani si fiul cu familia) contractul de furnizare a gazului fiind pe ... (vezi toată discuția)