Asociatia noastra este formata din 5 scari si cu datorii mari la furnizori, dar una din scari a scos incheiere judecatoreasca numai pe scara lor, certificat de inregistrare , stampila, au angajat alt administrator si au inceput sa incaseze fara sa incheie contracte cu furnizorii.
Acum noi le suportam si datoriile lor, ca momentan banii lor nu au ajuns la furnizor(am uitat sa spun ca asociatia are o delapidare de 38000 ron).
Au voie sa incaseze daca nu au incheiat contracte cu furnizorii?
In conditiile in care scara in cauza nu detine contracte cu furnizorii de utilitati,nu are clarificate si achitate obigatiile restante,modalitatea adoptata ,constituie practica la limita legii
Va revine dreptul sa desfasurati demersurile pentru identificare responsabil pentru suma precizata drept delapidare si recuperarea acesteia
Probabil isi vor incheia contractele cu pricina. Activitatea lor trebuie sa inceapa odata si-odata. Incercati si intelegeti-va cu aceasta noua asociatie sa faceti impartirea datoriilor cu buna credinta, astfel incat fiecare sa-si vada de drumul propriu.
Presedintii, administratorii si comisiile de cenzori ale celor 2 asociatii trebuie sa se intalneasaca, sa discute cu actele in fata pentru a imparti activul si pasivul pe fiecare asociatie.
Daca nu se ajunge la o intelegere asupra datoriilor ce trebuiesc preluate de asociatia nou infiintata se poate apela la un expert sau o firma de expertiza acceptata de ambele conduceri. Raportul expertizei se va insusi de fiecare parte. Daca nu se cade deacord nici asa, asociatia mai veche (care ramane probabil incarcata cu datorii la furnizori) va trebui sa introduca actiune in instanta cu acte doveditoare solicitand obligarea asociatiei nou infiintate sa preia partea sa de datorii.