avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala grava
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala grava

Buna ziua! In urma cu 2 luni am avut un accident rutier din care a rezultat o vatamare corporala grava cu CML 90 zile. Mai exact...Eram intr-o intersectie nedirijata intr-o localitate, am oprit, am semnalizat stinga, m-am asigurat, am acordat prioritate de trecere unui autoturism ce venea din sens opus si cind am efectuat virajul la stinga un moped, care venea din acelasi sens cu autoturismul caruia i-am acordat prioritate de trecere, m-a acrosat iar conducatorul mopedului a executat un salt inainte, a cazut pe strada si si-a rupt un picior( fractura de tibie si peroneu cominutiva). Testul alcoolmetric(in aerul respirat) a aratat ca eu aveam 0 la mie iar el 0,73 la mie. Si a inceput calvarul...Eu am platit tot pina la 58 de zile (operatia, tija, medicamente, transport, cirje, eliberarea primului CML in care avea 58 de zile..ce mai tot tacimul. In a 59 zi, fara sa ma anunte a mers la alt medic si a obtinut un alt CM si evident prelungire la CML. A mers la politie si a depus si prelungirea de CML. Avind in vedere aceste aspecte ma intreb se va stabilii cupla comuna. Pot eu invoca faptul ca nu puteam preveni acest accident... Eu efectiv nu l-am vazut...
Cel mai recent răspuns: doru_d74 , utilizator 13:14, 28 Martie 2012
doru_d74 a scris:

Buna ziua! In urma cu 2 luni am avut un accident rutier din care a rezultat o vatamare corporala grava cu CML 90 zile. Mai exact...Eram intr-o intersectie nedirijata intr-o localitate, am oprit, am semnalizat stinga, m-am asigurat, am acordat prioritate de trecere unui autoturism ce venea din sens opus si cind am efectuat virajul la stinga un moped, care venea din acelasi sens cu autoturismul caruia i-am acordat prioritate de trecere, m-a acrosat iar conducatorul mopedului a executat un salt inainte, a cazut pe strada si si-a rupt un picior( fractura de tibie si peroneu cominutiva). Testul alcoolmetric(in aerul respirat) a aratat ca eu aveam 0 la mie iar el 0,73 la mie. Si a inceput calvarul...Eu am platit tot pina la 58 de zile (operatia, tija, medicamente, transport, cirje, eliberarea primului CML in care avea 58 de zile..ce mai tot tacimul. In a 59 zi, fara sa ma anunte a mers la alt medic si a obtinut un alt CM si evident prelungire la CML. A mers la politie si a depus si prelungirea de CML. Avind in vedere aceste aspecte ma intreb se va stabilii cupla comuna. Pot eu invoca faptul ca nu puteam preveni acest accident... Eu efectiv nu l-am vazut...

da puteti invoca faptul ca nu ati putut evita impactul , dar asta ar trebui sustinut si de o expertiza, va sfatuiesc sa va angajati un avocat
au aparut si noutati.......accidentatul si-a prelungit CML care a depasit 90 zile.......are multe pretentii........dar imediat intra in vigoare si legea prezentata de presedinte (in 25 Noiembrie) unde este se prevede ca impacarea se poate face si daca CML depaseste 60 zile .In acelasi timp accidentatul declara imprejurarea in care s-a produs accidentul altfel decit mine. Mai exact el a vazut un camion si o caruta iar eu un autoturism. Declaratia mea este sustinuta de martorul ocular al producerii accidentului.Probabil la alcoolemia sa autoturismul caruia i-am acordat prioritate s-a transformat in camion iar boschetul din spatiul verde aflat pe marginea partii carosabile in caruta. Repet martorul declara ca a vazut autoturismul caruia i-am acordat prioritate inainte de a produce accidentul, l-a vazut si pe accidentat si nu a vazut nici un camion si nici o caruta. Apropos de alcoolemie. A mea sta la IML ca Politia nu are bani sa o plateasca, iar pe a accidentatului a uitat sa ii ia probe de singe si zic ei (politisti) ca ajunge si cea in aerul expirat. S-a ajuns la un fel de conflict. Eu am rupt legatura cu accidentatul. Oare impacarea poate avea loc in fata judecatorului. Care poate fii cea mai buna solutie in acest caz. Mai sunt si alte date pe care nu-mi permit sa le relatez iar aceasta datorita faptului ca ma simt amenintat si pentru ca se incearca un santaj ordinar. Mentionez ca tipul este din lumea interlopa, a facut si 1 an de inchisoare pentru lovirea unui politist.
Probatoriile se coroboreaza si este neaparata nevoie si de concluziile expertului,deci recomandarea mea este sa asteptati sa se efectueze lucrarea.
Pe de alta parte toate celalalte probatorii care vor fi admnistrate vor duce la stabilirea unor situatii de fapt ,a unor incadrari juridice.
Contactati un avocat iscusit si veti stabili impreuna strategia apararii in functie de de cele de mai sus si nu numai.
A trecut 1 an....Liniste si pace.....sunt in aceeasi situatie............cu exceptia faptului ca vatamatul mi-a solicitat 1 xerocopie a RCA valabil la acea data. Acum este convins si el ca bani va primi de la firma de asigurari. Intre timp accidentatul a adunat peste 180 zile de cm, a fost dat afara de la servici.....Dar e liniste...
Din cele prezentate rezulta ca motivul pe care doriti sa-l invocati (nu l-ati vazut mopedul) este puerila. Nu cred ca nu ati avut posibilitatea de a vedea mopedul. Era obligatia dvs. de a va asigura si de a acorda prioritate de trecere vehiculelor ce se deplasau din sens invers. Din cele prezentate dvs. sunteti singurul vinovat in producerea accidentului. Trebuie analizata de catre un expert judiciar daca alcoolemia conducatorului mopedului a influentat modul de producere a accidentului. Daca oferiti date mai concrete, eventual o schita a accidentului, se poate formula o opinie mai completa.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime lary20 lary20 am avut un accident rutier, ajungand la intersectie am oprit la indicatorul\"stop\",am acordat prioritate pietonilor,m-am asigurat din ambele parti,fiind si ... (vezi toată discuția)
Accident cosmin_nasu cosmin_nasu Buna ziua am si eu urmatoarea problema...la data de 18.01.2018 am avut un accident mai exact vroiam sa ies cu dubita proprietate a firmei la care si acum sunt ... (vezi toată discuția)
Accident caruta nesemnalizata pe drum national Vodavlad Vodavlad Buna ziua! Acum 3 zile am facut accident cu o caruta nesemnalizata, pe un drum national principal. Victime au fost 4, dintre care una eu, iar politia spune ... (vezi toată discuția)