avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire !!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire !!!!!

Buna ziua .In urma cu 2 ani se dechide succesiune bunica si se constata ca ea nu are nici un pamant ramas de la parintii ei -ea casatorindu-se in alt judet , .Cereri depuse la primarie unde au decedat parintii ei ( au fost 2 copii dintr-o casatorie si un altul impreuna , care nu poarta numele tatalui decedat )- ramase fara solutie , spunandu-se ca doar unul din fratii ei a facut cerere - frate care a facut parte din comisia care a validat cererile . Conform legii , nu se poate face nimic ????, chiar daca nu s-a dezbatut succesiunea parintilor , si fratele ramas in viata refuza sa dezbata succesiunea , mai mult a vandut unuia dintre copii lui o parte din pamant si casa ......Pe titlu figureaza direct proprietar .....primaria refuza eliberare certificat fiscal etc . Ce se poate face ???:)
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 13:28, 14 Octombrie 2010
dezbaterea succesiunii poate fi initiata de orice mostenitor, prezentandu-se la notar si indicand acestuia din urma pe ceilalti mostenitori si adresele lor, pentru ca notarul sa-i citeze; in ceea ce priveste bunurile succesorale, se dezbate succesiunea asupra celor existente la momentul decesului; solutia ptr. cealalta problema ar putea fi anularea partiala a titlului de proprietate in sensul completarii acestuia si cu ceilalti mostenitori; dar ptr. un raspuns corect si complet apelati la un avocat ptr. o consultanta juridica, caruia sa-i explicati mai clar doleanta d-voastra. succes
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ing_Dumitrache ing_Dumitrache daca intr-o familie unul din soti are o mostenire de la parinti nedezbatuta cu ceilalti mostenitori legali si acesta moare, cine participa la dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor nu e suficient ? Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, Am Certificat de Mostenitor obtinut in urma succesiunii dupa decesul tatalui meu. Acum fratii tatalui( unchii mei) vor sa mergem la tribunal sa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire vali-03 vali-03 Buna ziua. Ma confrunt cu o problema legata de mostenirea de la parinti. Am fost noua frati la parinti dintre care am mai ramas 3 in viata.Unul dintre frati ... (vezi toată discuția)