avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere in carnetul de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere in carnetul de munca

Va rog sa ma ajutati cu privire la acesta problema:
daca am o intrerupere in cartea de munca de cateva zile ( max 7 - am plecat de la un angajator si m-am angajat la altul dupa o saptamana), poate influenta asta obtinerea ajutorului de somaj? ( in cazul in care voi fi disponibilizata si de acest angajator)
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:38, 29 Noiembrie 2010
Buna seara,
Revin la acest subiect pentru ca am o nelamurire.
Ati spus ca EU imi pot alege aleatoriu cele 12 luni de contributie la somaj din ultimii doi ani de munca, luni care vor fi trecute in adeverinta tip pt. calculul indemnizatiei de somaj.
Deci pot exclude acele luni in care am avut doar 5, 10 zile( de ex.) lucrate efectiv, restul fiind in CM.
Sa inteleg ca eu pot solicita de la servici ( pt. intocmirea adeverintei ) lunile care ma avantajeaza cel mai mult?
Multumesc anticipat
Se poate si asa dar, de regula, AJOFM ia lunile la rand si le exclude numai pe acelea care, conform legii, nu se iau in calculul celor 24 de luni (art.34 din Legea 76/2002).
Multumesc mult pentru raspuns.
De ce v-am rugat sa ma lamuriti cu privire la aceasta problema, pt. ca eu am lucrat in ultimii 2 ani la 3 societati diferite, si perioade diferite.Pot sa prezint la AJOFM , pt calculul indemnizatiei, o singura adeverinta de salariu, care sa cuprinda 12 luni de cotizare, doar de la o singura societate, chiar daca acesta nu este ultima societate cu care am incheiat raporturile de munca ? Sa inteleg ca cei de la agentie iau in calcul adeverinta pe care o prezint.
In cazul in care cei de la agentie nu sunt de acord, care sunt drepturile mele?
Multumesc
1. Cei de la Agentia de Somaj iau in calcul acele luni care va permit sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. Asa ca este bine sa faceti cum va spun ei.
Buna ziua,

As avea nevoie, daca se poate, de o informatie.
Mai exact in cazul in care am o singura zi de intrerupere in cartea de munca (cand am schimbat compania la care lucrez) in ultimele 12 luni pot beneficia de somaj?
Am lucrat la vechea companie pana in 14 aprilie 2010 inclusiv si la noul loc de munca am inceput din 16 aprilie 2010 (ziua de intrerupere de care vorbeam).
Pot beneficia de somaj in acest caz?
Precizez ca am carte de munca din aug 2006 si am lucrat contuniuu(exceptie ziua de 15 apr2010) in prezent dar urmeaza sa nu mi se prelungeasca contractul de munca.

Multumesc frumos!

Mihai A.

Alte discuții în legătură

Neplata contributiei pentru somaj georgiana88 georgiana88 Buna ziua...as dori sa ma lamuriti intr-o situatie:am muncit la o firma cu carte de munca din data de 11.09.2008 pana in 12.10.2009 cand mi-au bagat somaj.Am ... (vezi toată discuția)
Intreruperi in cartea de munca Nelia2583 Nelia2583 afecteaza intreruperile din cartea de munca la calculul ajutorului de somaj? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? manowar1979 manowar1979 Buna ziua! Am nevoie de o informatie de la dvs deoarece agentia judeteana de care apartin, adica Targu Neamt, nu m-a lamurit...pana pe data de 22 decembrie ... (vezi toată discuția)