As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris in acel barou de ce nu ai putea sa faci inscrierea in altul!
Si am mai auzit ca poti sa practici si singur ca stagiar, faci cerere la barou si it iinfiintezi singur un fel de cabinet, dar tot sub indrumarea unui avocat! Nu stiu exact , am auzit si eu un zvon! Poate mai stie cineva!
Pai da, te poti transfera numai daca esti deja inscris/a intr-un barou!
Dar daca nu esti inscris/a si ai dat examen intr-un judet si ai gasit contract intr-un alt judet nu te poti inscrie in acel judet! Despre situatia asta era vorba!
Semnezi contractul cu coordonatorul din judetul in raza caruia doresti sa faci stagiatura, il inscrii la baroul unde ai dat examenul, iei decizia de inscriere in tabloul av., faci cerere de "stramutare".
Ce spuneti?
Art. 282 din Statut imi sugereaza ca se poate.
Haideti sa vorbim totusi pe text de lege pentru ca tind sa fie relativ inapte persoanele carora le soliciti telefonic informatii.
imi place ideea lui Andrei T si sunt sigur ca merge :) ...teoretic ar trebui sa poti profesa oriunde in tara doar ce ai luat examenul intrun barou ...aceleasi legi peste tot...deci doooh!!!! #-o faceti un nou statut pt avocati va rog!!! si combinati cu profesia de juristconsult :D