avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiatura

As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris in acel barou de ce nu ai putea sa faci inscrierea in altul!
Si am mai auzit ca poti sa practici si singur ca stagiar, faci cerere la barou si it iinfiintezi singur un fel de cabinet, dar tot sub indrumarea unui avocat! Nu stiu exact , am auzit si eu un zvon! Poate mai stie cineva!
Cel mai recent răspuns: LuCiA23 , utilizator 17:46, 10 Februarie 2008
stupid... mi se face greata...
Pana la urma s-a aflat ceva concret! Oricum e stupid! Ne dau asa putine sanse! In schimb ne dau asa multe taxe nejustificat de mari!
Taxele sunt grotesti, e drept... nu neaparat ca si cuantum, dar pentru ca primesti numai dispret de valoarea lor... :(
Cu privire la situatia discutata, mie una mi se pare normal. Nu pot veni in Bucuresti dupa ce am luat la facultate si sa cer transferul la Cluj pentru ca... nu gasesc unde sa stau! Nu e treaba lor, nu e problema facultatilor. E problema mea, daca am dat examen aici, pot urma aici sau nu. Atat.
Sa ceri mai multe drepturi decat stiai initial ca vei avea dintr-un examen, nu mi se pare ok.
Dar, repet, exista cai de ocolire... Ceea ce e destul de bine...
Cred ca banii pentru mutarea dintr-un barou in altul (taxa de 3000 de lei) ii platesti la tabloul unde ajungi, nu de unde pleci.
Diferenta esentiala e ca facultatile isi stabilesc propriul sistem de admitere, barourile nu! Nu stiu ce diferenta e ca ai dat examen in Bacau sau in Cluj... Tot asa cum si dupa bac poti sa te duci oriunde!
Asa este Andreea, diferenta constand in faptul ca dupa ce dai Bac ul este prevazut expres faptul ca te poti duce unde doresti.
In cazul nostru, chiar daca vei reusi printr-un artificiu costisitor sa obtii mutarea, legea iti permite numai in calitate de avocat stagiar sa te muti unde doresti, conditionand obtinerea acestei titulaturi in conditiile pe care le cunoastem deja: depunere contract colaborare la baroul unde ai sustinut examenul.
Este absolut stupid.
Acesta este cazul considerat poate moft: am gasit oportunitate de efectuare a stagiului obligatoriu in alt judet. Bun. Dar ce se intampla daca imi mut domiciliul in alt judet?
Sunt curios daca o adresa catre barou, in atentia Decan, Birou Resurse Umane, in cuprinsul careia sa explici situatia, ai vreo sansa de reusita.

Alte discuții în legătură

Stie cineva? admitere avocatura! crisu_maria crisu_maria Stie cineva in cat timp de la admiterea in barou trebuie sa imi gasesc un avocat cu care sa inchei un contract de colaborare? acest avocat poate face parte ... (vezi toată discuția)
Unde se va sustine examenul de primire in profesia de avocat stagiar sesiunea oct 2011? angy021 angy021 Buna. Unde se va sustine examenul de primire in profesia de avocat stagiar sesiunea oct 2011? Multumesc. (vezi toată discuția)
Admiterea in barou mihaelamiki99 mihaelamiki99 buna ziua ..poate cineva sa ma ajute si pe mine cu mai multe detalii despre admiterea in barou??m-am intors curand din strainatate si nu stiu nimic despre ... (vezi toată discuția)