As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris in acel barou de ce nu ai putea sa faci inscrierea in altul!
Si am mai auzit ca poti sa practici si singur ca stagiar, faci cerere la barou si it iinfiintezi singur un fel de cabinet, dar tot sub indrumarea unui avocat! Nu stiu exact , am auzit si eu un zvon! Poate mai stie cineva!
Pai m-am gandit ca daca tot respectam princ. contradictorialitatii sa ajungem si la o concluzie.
Speram sa vad un reply si din partea stimatelor colege.
Pronuntati-va :P
@praetore: referitor la ultima parte a propunerii tale cred ca vei starni reactii nebanuite.
Tin minte in anul I de facultate cand am intrat pe forumul Baroului Bucuresti si am vazut cate certuri erau cu privire la unificarea profesiilor samd.
Parerea mea e ca la modul cum e redactata acum legea, nu ai baza pe care sa te inscrii in alt barou decat cel in care ai dat examen. Nu e corect, situatia creata e absolut stupida, dar... dura lex sed lex!
Din pacate, nu vad sa se poata... caci baroul este format din toti avocatii înscrisi pe Tabloul avocatilor, care au sediul profesional principal în localitatile de pe raza acestuia. Asta e in lege, pe la inceput... cu statutul nu stau bine...
Asa ca, un avocat care a dat examenul in baroul Bacau, dar are un potential maestru in Vaslui, maestru care ii da stagiarului si sediul profesional, acest stagiar nu poate face parte din baroul Bacau. Legal.
Dar... daca sunt solutii, nu vad cum ar fi astea la barouri gasite... :D
Daca stagiarul are 3000 de lei, ii poate propune avocatului coordonator infiintarea unui sediu secundar la el acasa, inregistrarea unui contract de colaborare pe acel sediu... astfel el are un coordonator din Vaslui, dar face parte din baroul Bacau!!! Depinde si de increderea intre cei doi, nu e asa usor...
Dar nu vad sa nu se poata!
Altcineva?
Completez cu privire la faptul ca daca iei exemenul in baroul Bacau, nu poti fi stagiar in Vaslui. Examenul este organizat la nivel de barou si nu de uniune. Prin urmare, el e recunoscut in cadrul baroului respectiv, nu la nivel national. Asta e legea, spune ca examenul e organizat de barou. E ca si cum am luat la drept in Iasi, de ce nu pot veni sa ma inscriu la drept la Cluj.
Motivatiile sunt simetrice.