avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiunea in instanta de instituire a tutelei pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiunea in instanta de instituire a tutelei pentru persoana majora

Intrebarea mea este de fapt o rugaminte.
Avem in asociatie o locatara, care nu mai are pe nimeni pe lume, nici minte nu mai are dar are in schimb datorii cat cuprinde. Apartamentul este proprietate personala, dar este pe numele mamei locatarei, mama care este decedata. Am actionat in instanta aceasta persoana de doua ori si tot de atatea ori am castigat, dar actiunea de a o executa silit credem ca nu este cea mai buna solutie pentru aceasta persoana asa ca am hotarat in comitet sa solicitam instantei de judecata demararea procedurii punerii sub interdictie, cu numirea unui tutore care sa o reprezeinte la incheierea actelor juridice si care sa ii administreze patrimoniu.
Acestea fiind spuse rog foarte frumos colegii care au calitate si experienta sa posteze un model de actiune pentru a solicita in instanta instituirea tutelei pentru persoana majora. Multumesc anticipat.
Stima!

Cel mai recent răspuns: loadingvirus , utilizator 10:02, 17 Octombrie 2010
Cerere de depunere sub interdictie

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a) …………., domiciliat(a) in ……….., va rog sa hotarati PUNEREA SUB INTERDICTIE a paratului(ei) ……………, domiciliat(a) in ………………

Motivele actiunii:

In fapt, paratul(a), in urma unui grav accident, a suferit un soc datorita caruia nu mai are discernamantul necesar pentru a se ingriji de interesele sale.

In dovedirea acestei sustineri depun certificatul medico-legal nr. …… din ……….., eliberat de ……………

In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 142 – art. 143 C. fam., art. 30-34 din Dec. nr. 32/1954 si art. 2 alin. 1, pct. 1, lit. g, C. proc. civ.

Va rog sa dispuneti efectuarea cercetarilor pe care le veti socoti necesare si efectuarea unei expertize psihiatrice, care sa aprecieze capacitatea paratului(ei), precum si audierea martorilor ………. ………… ………..

Depun prezenta cerere in trei exemplare, din care unul pentru instanta, al doilea pentru a fi comunicat Primariei pentru a numi un curator si al treilea pentru a fi comunicat paratului(ei), impreuna cu toate inscrisurile depuse.

Data depunerii

…………..

Semnatura,

……….

DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI ………………..
Multumesc frumos pentru promptitudine, dar ar mai fi o problema care nu stiu daca afecteaza actiunea in instanta si se refera la faptul ca nu detinem certificat medico-legal, deoarece asta ar insemna sa o pandim sa o prindem si sa o ducem legata la medicina legala.
Inca o data multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea sub interdictie - model de cerere dumiras dumiras ma puteti ajuta cu un model de cerere de punere sub interdictie adresata procurorului , a unei persoane internata intr-un centru de recuperare neuropsihica (vezi toată discuția)
Interdictie judecatoreasca Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Va rog , sa-mi indicati un model de actiune in instanta pentru punerea sub interdictie judecatoreasca. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Procedura instituire tutela ceruta de copil pentru parintele bolnav de alzheimer DanyD DanyD Imi puteti spune va rog frumos care este procedura de instituire a tutelei ceruta de copil pentru unul din parinti bolnav de alzheimer, dupa Noul Cod ... (vezi toată discuția)