avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

As dorii sa stiu daca au aparut noi reglementari in legea ,,divortului de comun acord'',in cazul persoanelor cu cetatenii diferite.Daca ,da,unde as putea sa le gasesc.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:25, 15 Octombrie 2010
Mentionati si intervalul de timp, in ceea ce ma priveste, de exemplu, de cand cunosc procedura divortului prin acordul partilor aceasta nu s a schimbat.
Raspuns incomplet dat de o solicitare incompleta...reformulati va rog
Fiica este romanca,casatorita de 6 ani cu un cetatean italian.Domiciliul este in Italia,dar sunt despartiti in fapt de un an.Casatoria a fost transcrisa in Romania si ar dorii ,fiica ,sa divorteze aici .Poate sa o faca ?Nu au bunuri comune si nici copii.Multumesc!
Se aplica legea locului unde a fost incheiata casatoria, italia in speta.
Va trebui sa divorteze acolo, nu aici.
Chiar si dupa legislatia romana, instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor iar in cazul in care niciunul numai locuieste acolo, instanta de la locul unde are domiciliul paratul.
Odata transcrisa in Romania casatoria , divortul este si de competenta instantelor de judecata romanesti.
Partile unui proces pot recurge la varianta culpei comune , nemotivarea hotararii , insa , presupune acordul lor de vointa.
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea aplicabila? Estudio juridico (Studio Legale) Estudio juridico (Studio Legale) Buna seara urmatoarea ecuatie: Casatorie intre x romanca y tunisian casatoriti in Italia iar casatoria a fost transcrisa si in Romania. acum vor sa ... (vezi toată discuția)
Legea aplicabila intr-un partaj de bunuri dobandite in timpul casatoriei? Chiriac Roxana Chiriac Roxana In cazul unei casatorii mixte intre un italian si o romanca (matrimoniu efectuat in Italia), romanca a decis sa faca divortul in Romania datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Divortul de un cetatean turc nuran nuran Vreau sa divortez de sotul meu este cetatean Turc si sintem despartiti in fapt de aproape 9 luni : unde trebuie sa intentez divortul si cat va dura? Cu ... (vezi toată discuția)