avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului..

Ce forme legale de incasare a salariului, are un angajat care a acceptat ca in cim sa i se treaca un salariu mai mic decat cel la care s-a inteles cu angajatorul; angajatorul refuzand sa ii mai plateasca restul de bani pe motive care nu tin de persoana angajatului, ci de a situatiei sale financiare? Are vreo forma de recuperare a sumei reale ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 14 Octombrie 2010
depinde daca intelegerea a fost un acord verbal sau a avut o forma scrisa.
verbal.... s-a mers pe " intelegere" ca sa nu plateasca angajatorul taxe ridicate la itm
atunci puteti sa dati angajatorul in judecata pt plata restului de salariu neplatit.
minunat... multumesc.
aleszia a scris:

verbal.... s-a mers pe " intelegere" ca sa nu plateasca angajatorul taxe ridicate la itm


Chiar asa de mari sunt taxele la ITM , astfel incat un angajator sa plateasca la negru :-/ .. este de ras aceasta sustinere ... la ITM se plateste un comison de 025% sau 0,75% din fondul de salarii realizat.

Banii platiti la negru sunt greu de dovedit ...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii " la negru" Dumitrita L Dumitrita L Sunt angajat la o societate comerciala din mai 2007 avand in contract individual de munca pe perioada nedeterminata, in care salariul apare in suma de 1200 ... (vezi toată discuția)
Plata la negru, recuperare salar. andrei_88 andrei_88 Sunt angajat la o firma cu 800 de lei pe cartea de munca,si eu luam in mana cam 1150 lei. urmeaza sa-i dau in judecata pentru neplata salariului ,garantie , ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm - salarii la negru mimi.ivascu mimi.ivascu Buna ziua, In cazul in care angajatul unei firme denunta firma in cauza pentru acordarea salariului la negru, angajatul este pasibil de vreo amenda? Unde ... (vezi toată discuția)