avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fond_dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fond_dizolvare societate

cer ajutorul dvs intr-o alta problema juridica:

cineva si-a deschis de mult o firma in Romania, dar nu l-a mai interesat si a lasat-o in paragina.acum a primit o scrisoare cum ca trebuie sa se prezinte in instanta ca parat ca nu a platit taxa forfetara.
el vrea sa inchida firma si vrea sa stie daca trebuie sa vina in Romania pt asta sau poate sa isi plateasca amenda de afara si sa inchida firma tot de afara.
xxxx SRL este chemata in Instanta oficiului registrului camera de pe langa tribunal in calitate de pârât, pentru fond-dizolvare societate .
Societatea nu a avut bilanturile depuse si nici taxa forfetara platita.

ma scuzati. rog un moderator sa mute mesajul in aria potrivita.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
kinky, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:51, 17 Octombrie 2010
Este chemat in instanta de catre Oficiul Registrul Comertului pt dizolvare iar taxa forfetara se plateste la finante.Daca va depune acea declaratie 100 va trebui sa plateasca impozit forfetar in jur de peste 30-40 milioane cu penalitati si risca si o amenda.Cred ca mai bine o lasa sa se dizolve decat sa plateasca atatia bani
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
ContSters135817, utilizator
Buna seara .
Este vorba despre dizolvare judiciara pentru nedepunerea bilanturilor contabile .
Marius Bote .
Sa declare imposibilitatea de plata respectiv sa declare insolventa. Neplata impozitului nu s-a facut din rea-vointa, in scopul aducerii unui prejudiciu bugetului, ci din lipsa de surse. Asociatii nu au obligatia de a aduce alti bani in societate, daca aceasta nu are din ce plati sa puna statul sechestru pe bunurile societatii daca aceasta are ceva. (Prinde orbul scoate-i ochii).
Atentie, daca a comis unele fapte mentionate de legea 85/2006 , poate exista raspunderea personala, deci se recomanda consultarea unui avocat.
a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane; acestea sunt cele mai frecvente situaţii când administratorii îsi acordă avansuri din firmă, când fac credite pe firmă pentru bunuri personale, când iau bani pentru serviciile firmei si uită să-i evidenţieze în contabilitate etc.
b) au făcut acte de comerţ în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) au dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, în mod vădit, persoana juri-dică la încetarea de plăţi;
d) au ţinut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea în conformitate cu legea;
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi;
g) în luna precedentă încetării plăţilor, au plătit sau au dispus să se plătească cu preferinţă unui creditor, în dauna celorlalţi creditori.
el vrea sa inchida firma si vrea sa stie daca trebuie sa vina in Romania pt asta sau poate sa isi plateasca amenda de afara si sa inchida firma tot de afara.

Nu trebuie sa vina in Romania
Poate sa imputerniceasca o persona din romania sa se ocupe de radierea societatii - de preferabil chiar lichidatorul
Nu trebuie sa plateasca impozitul minim
xxxx SRL este chemata in Instanta oficiului registrului camera de pe langa tribunal in calitate de pârât, pentru fond-dizolvare societate .

Societatea va fi dizolvata , dar pentru a fi radiata trebuie numit un lichidator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare societate BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT detin un srl si fiind plecat din tara de catva timp nu am platit impozitul forfetar (la vremea cand am plecat din tara nu exista acest impozit si nu am stiut ... (vezi toată discuția)
Insolventa la un srl condorvb condorvb Care sunt riscurile pentru un administrator la un SRL in cazul in care societatea intra in insolventa? (vezi toată discuția)
Procedura de insolventa violetaflorentina violetaflorentina Sunt asociat cu 10%la un srl ce a intrat in procedura de insolventa. Nu am fost si nici nu sunt administrator la firma, nu am semnat nici un act( in afara ... (vezi toată discuția)