avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... O.G 5/2001
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

O.G 5/2001

A fost anulata o cerere de emitere a somatiei de plata ca netimbrata.
Calea de atac indicata in sentinta este recursul.
Se formuleaza recurs impotriva solutiei iar tribunalul invoca exceptia inadmisibilitatii caii de atac a recursusului.
Este admisibila calea de atac a recursului atata vreme cat nu a fost admisa/respinsa actiunea astfelel cum impune textul O.G 5 fiind vorba despre o anulare a cererii iar recursul a fost formulat exclusiv pe aspectul ca taxele de timbru au fost achitate insa din motive neimputabile nu au fost depuse la dosar producand dovezi in acest sens -inscrisuri-?
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 13:26, 15 Octombrie 2010
Din pacate in materia somatiei de plata nu este reglementata calea de atac a recursului( doar cererea in anulare, pusa la indemina debitorului) hotararea de respingerea a cererii de emitere a somatiei de plata este irevocabila, indiferent daca actiunea a fost respinsa pe fond sau anulata ca netimbrata.
Puteti introduce o noua cerere, pe care sa aveti grija sa o timbrati de la inceput

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in anulare - netimbrata ! stelutaalistar stelutaalistar Daca o actiune in anulare a fost anulata ca netimbrata iar cf. modificarilor actiunea in anulare este singura cale de atac in procedura somatiei de plata , eu ... (vezi toată discuția)
Cale de atac a hotararii date in actiune in anulare - og 5/2001 Septimiu Bujgoi Septimiu Bujgoi stimati forumisti sunt intr-o mare dilema. societatea X a chemat societatea Z pe calea OG 5/2001 pentru plata unei sume de bani cu titlu de contravaloarea ... (vezi toată discuția)
In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)