avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescriptia dreptului de a solicita anularea deciziei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescriptia dreptului de a solicita anularea deciziei de concediere/

In data de 21.05.2010 mi-a fost comunicat un preaviz, nu decizie de concediere, datat 6.05.2010 aducand ca argument desfiintarea postului din motive economice (art.65 Codul muncii) - concediere individuala.
Pentru ca am avut nevoie de decizie pentru dosarul de somaj, am solicitat-o si am primit-o in data de 31.08.2010, data pe care am si mentionat-o pe decizia ramasa la angajator. Saptamana trecuta am aflat ca de fapt pe postul meu a fost incadrata alta persoana, nu stiu daca are in c.i.m exact aceeasi functie, dar face munca pe care o faceam eu inainte. Si asta s-a intamplat imediat ce preavizul meu a expirat.
Intrebari:
1. La momentul prezent pot invoca anularea deciziei de concediere din moment ce am aflat abia acum ca motivele de fapt nu au existat niciodata?
2. Daca nu pot face asta, pot solicita macar plata unor salarii suplimentare compensatorii (am primit un salariu compensatoriu deja)? Pentru aceasta actiune mai sunt in termen daca decizia am primit-o in 31.08, dar raporturile au incetat efectiv la finalul lunii mai?
3. Imi puteti recomanda un avocat bun pe litigii de dreptul muncii in Timisoara? :)
Multumesc frumos!
Nu e chiar vid legislativ, chiar si pentru concedieri individuale exista practica judiciara in sensul ca angajarea unei alte persoane duce la concluzia ca desfiintarea postului nu a fost reala...
Din pacate pentru dvs., indiferent de motivele pe care le puteti avea, dreptul la contestatie s-a prescris.
Era de 30 de zile de la data comunicarii (nu de la concedierea efectiva).
Cu regret.
a_fleancu a scris:

freeelis a scris:

Nu mai aveti cum sa mai atacati decizia de concediere , intrucat termenul de exercitare a actiunii este depasit ... poate daca gasiti un motiv temeinic puteti solicita repunerea in termen si apoi sa solicitati anularea deciziei.

motiv temenic??
care ar putea fi????
a zis ca a semnat pentru decizie??

o fost in coma dupa ce a semnat decizia???

Cred ca nu este cazul sa fiti ironic ... in procedura civila exista institutia repunerii in termen ...chiar daca a luat la cunostinta de continutul deciziei , totusi putea sa existe un motiv care sa-l impiedice sa depuna contestatia, astfel incat sa se prevaleze de art.103 C.proc.civ. ( Neexercitarea oricarei cai de atac si neindeplinirea oricarui alt act de procedura in termenul legal atrage decaderea afara de cazul cand legea dispune altfel sau cand partea dovedeste ca a fost impiedicata printr-o imprejurare mai presus de vointa ei. )
freeelis a scris:

a_fleancu a scris:

freeelis a scris:

Nu mai aveti cum sa mai atacati decizia de concediere , intrucat termenul de exercitare a actiunii este depasit ... poate daca gasiti un motiv temeinic puteti solicita repunerea in termen si apoi sa solicitati anularea deciziei.

motiv temenic??
care ar putea fi????
a zis ca a semnat pentru decizie??

o fost in coma dupa ce a semnat decizia???

Cred ca nu este cazul sa fiti ironic ... in procedura civila exista institutia repunerii in termen ...chiar daca a luat la cunostinta de continutul deciziei , totusi putea sa existe un motiv care sa-l impiedice sa depuna contestatia, astfel incat sa se prevaleze de art.103 C.proc.civ. ( Neexercitarea oricarei cai de atac si neindeplinirea oricarui alt act de procedura in termenul legal atrage decaderea afara de cazul cand legea dispune altfel sau cand partea dovedeste ca a fost impiedicata printr-o imprejurare mai presus de vointa ei. )

Nu este vorba de ironie.
Numai ca nu inteleg de ce atunci cand se ofera asa zise solutii acestea nu sunt dezvoltate pana la capat.
OK.
Exista acea institutie de care faceti mentiune.
Dar ar fi trebuit sa-i si explicati utilizatorului care a adresat intrebarea si care este, in concret, acea solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate contestatie dupa lunga perioada de timp ContSters83715 ContSters83715 Mai exista o alta modalitate de contestare a unei decizii de concediere daca nu a fost constestata in cele 30 de zile. Banuiesc ca nu. Ma contrazice cineva? (vezi toată discuția)
Recurs tardiv!!!!! magdalenapaun magdalenapaun in situatia in care hotararea a fost comunicata la sediul societatii, dar ea a fost primita de catre o persoana care nu avea nici-o calitate in firma, iar ... (vezi toată discuția)
Concediere termen repunere nulitatea absoluta vnica22 vnica22 Datorita unei decizii de concediere pe motiv de restructurare m-am ales cu un proces pe rol. Eu sunt persoana vizata. Din neglijenta unui \"prieten\" avocat ... (vezi toată discuția)