avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... restituirea cauzei la procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

restituirea cauzei la procuror

sunt inculpat intr`un dosar penal al celor de la DIICOT.judecatorul a decis sa restitue intreaga cauza inapoi la procuror.as dori sa stiu care va fi procedura incontinuare si care ar fi temeiurile ca dosarul sa fie din nou pus pe rol.este posibilitatea sa nu mai fie dat in instanta si sa se aplice masuri mai putin drastice ca o amenda penala ?(vreau sa precizez ca e un dosar greu cu operatiuni privitoare la droguri)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:47, 15 Octombrie 2010
In opinia mea pentru a va putea da un raspuns pertinent la intrebarea dvs ar fi necesar sa cunoastem dosarul.Cred ca aveti angajat un avocat care sa va reprezinte si care in opinia mea o face bine, atat timp cat dosarul a fost restituit procurorului pentru completarea cercetarilor
dosarul are ca obiect de ancheta racolarea de persoane in vederea transportului de droguri.oricum avand in vedere unele persoane care au rolul de inculpat in dosar probatoriul e aproape inexistent.eu as fi interesat ce urmeaza...se vor face noi audieri de inculpati,martori....se poate ataca masura de a nu parasi tara ?se reia intru totul procedura de urmarire panala ?
Conform art.332 din C.Pr.Penala restituirea cauzei la procuror se face pentru refacerea urmăririi penale atunci cand cel care a efectuat cercetarea penala nu a fost competent.In concluzie se refac toate actele de urmarire penala de catre organul competent
In urma cerecetarilor care vor fi intreprinse si a probatoriilor administrate si care vor mai fi administrate ,dupa restituire,procurorul este cel care va decide solutia.
Si eu cred ca este imposibili sa faci alte aprecieri,in lipsa cunoasterii actelor si lucrarilor dosarului.
Nu cred ca aveti sanse cu atacarea masurii preventive de a nu parasi tara.
Fara a se vedea dosarul este greu de spus ce va urma.
Insa, eu cred ca dosarul va fi trimis inapoi la instanta.
Daca vreti sa va aparati puteti sa incepeti sa o faceti dar trebuie sa stiti mai intai ce a dispus instanta.Vorbiti cu avocatul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rechizitoriu Valimuresan Valimuresan Bună ... întru-un proces penal , procurorul a întocmit părților inculpate 2- două rechizitorii deși- CPP art.244(4) -procurorul ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Restituire dosar de la parchet la politie ContSters75393 ContSters75393 Un dosar penal trimis de politie in baza art. 181 CP la parchet este restituit la politie ptr a se reface dosarul in baza la ce se poate cere refacere ... (vezi toată discuția)