avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii cum se platesc orele suplimentare?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

cum se platesc orele suplimentare?

Poate cineva sa ma lamureasca in privinta platii orelor suplimentare?
Spre ex: la noi in fabrica, salariu este de 600 RON net,la un program de 8 ore.
Se intampla insa destul de des,desi este o fabrica de confectii textile, sa lucram 12 cu 12.
Daca pe perioada unei luni lucram 12/12 ,spre ex, ce salariu revine unei angajate?
Este normal sa luam 900 RON pentru acest program de lucru prestat?
Adica , ca timp de lucru,este o luna jumatate,salariul este corect calculat,un salariu jumatate, tinand cont ca sunt ore suplimentare si pe perioada unei luni intregi?
Ce alte sporuri ar mai trebui sa luam, si cum se calculeaza acestea?
Multumiri celor care vin cu raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 16:50, 18 Octombrie 2010
Buna ziua!
La programul de 12/12, sambetele si duminicile le avem libere; la cel de 8 ore,sambata se lucreaza doar la turele de dimineata,noi lucrand in 2 ture.
La un program de 12/12, lucram o saptamana de la 6-18,urmatoarea saptamana de la 18-6,deci prindem ture de noapte.

Sa luam de baza luna noiembrie, program de lucru 12/12
Daca in luna respectiva sunt 22 zile lucratoare , atunci orele suplimentare vor fi 88,nu 44,cum ati spus dv
Ptr ca in fiecare zi lucram suplimentar cate 4 ore care inmultite cu 22 zile=88 ore suplimentare.
Apoi 88 ore x 6,8 RON = 598,40 RON orele suplimentare. Plus 600 RON salariu de baza, plus sporuri de noapte =mult peste 1000 RON.
Ori noi nu am luat niciodata 1000 RON.
Ce-i de facut in cazul acesta?
Stimata domna, in unul din mesajele de mai sus ati scris urmatoarele:
~ prima saptamana din noiembrie program normal, de 8 ore, cu sambata si duminica liber, apoi ce ramane din noiembrie,adica 3 saptamani, iarasi 12/12~

Reveniti cu alt mesaj si spuneti altceva:
~La programul de 12/12, sambetele si duminicile le avem libere; la cel de 8 ore,sambata se lucreaza doar la turele de dimineata,noi lucrand in 2 ture.
La un program de 12/12, lucram o saptamana de la 6-18,urmatoarea saptamana de la 18-6,deci prindem ture de noapte.~

Va rog sa va opriti la o varianta......................

Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
Aveti dreptate, imi cer scuze
N-am realizat ca de fapt am scris in doua mesaje doua variante
Am scris asta ptr ca de vreo doi ani cam asa se lucreaza, cand ti-e lumea mai draga ne baga la 12/12,sau ne cheama si sambetele de la schimbul unu.
Programul normal este de 8 ore,cu sambata si duminica liber
Dar ptr ca e o harababura la noi in fabrica ,de aceea v-am oferit doua variante
Am vrut de fapt sa spun ca la un program maxim de ore suplimentare lucrate,niciodata nu s-au luat 1000 RON.
Va multumesc si inca o data ,scuze
Va rog sa imi trimiteti un mesaj privat cu un numar de contact, o sa va sun sa va explic pentru ca e mult de scris si sigur o sa mai aveti intrebari......
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru 11 ore. sporuri. va rog un sfat. didi67 didi67 Am o intrebare referitoare la relatiile de munca, respectiv durata timpului de lucru (si salarizarea) in cazul unei repartizari inegale a timpului de lucru. As ... (vezi toată discuția)
Referitor ore suplimentare ioana.1960 ioana.1960 Va rog sa ma ajutati !!! In Codul Muncii scrie ca se pot lucra 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare, si ca aceste ore suplimentare se pot ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in weekend - ore suplimentare Anaj Anaj Buna ziua, Va rog sa imi spuneti parerea dvs. despre urmatoarea afirmatie: \\"Orele lucrate in weekend, indiferent cate sunt, nu se considera ore ... (vezi toată discuția)