avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dovada etnie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dovada etnie

Spuneti-mi, va rog, cum pot sa dovedesc din punct de vedere legal etnia unei persoane? Adica, exista un document in care se mentioneaza etnia unei persoane?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 09:06, 16 Octombrie 2010
Nu exista astfel de documente,dar pot fi avute in vedere certificatul de nastere,cat si cel de botez,daca a fost emis.
Nici nu are importanta,conform legislatiei romane.
O fi vorba despre acele locuri "rezervate" in scoli pentru cetatenii de etnie rroma? Daca e asa, cred ca era vorba despre declaratie pe proprie raspundere... dar nu garantez... :(
Sa aduca dovada (adeverinta) de la Directia pentru minoritati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovedire etnie rroma VanDerKos VanDerKos Sa presupunem ca fiul meu, in varsta de 14 ani este rrom. El vrea sa intre la un Liceu pe locurile de Rromi. Cum se poate declara chestia cu etnia? Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Nationalitatea versus cetatenia unei persoane. yodus yodus Va salut cu respect. Am o intrebare, care este cadrul legal care defineste /stabileste nationalitatea unei persoane daca exista asa ceva. Referitor la ... (vezi toată discuția)
Posibilitate obtinere dubla cetatenie romano-rusa Bogdan_2011 Bogdan_2011 (In cazul in care locul subiectului nu este in aceasta arie, rog un moderator sa-l mute in aria corespunzatoare, cu scuzele de rigoare) Buna ... (vezi toată discuția)