avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensatie 15% din brut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensatie 15% din brut

Buna ziua,
Care este perioada de timp pana la care se poate cere compensatia de 15% din brut pentru mamicile aflate in concediu maternal? Trebuie facuta cerere pana la terminarea celor 126 zile de concediu maternal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 2 Decembrie 2011
Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.

Puteti cere acordarea acestei compensari pana la implinirea a 6 luni de zile de la data intrarii in concediul de maternitate ... intrucat dupa aceasta perioada , in caz de refuz, actiunea in instanta va fi respinsa ca fiind introdusa tardiv.
Buna ziua! Sunt gravida si de la 1 iunie 2011 intru in concediu prenatal si as dori sa depun si eu cererea pentru compensatia de 15% din brut. As dori un model dupa noul cod al muncii sau pot sa il iau pe cel care exista pe internet? (dar in acela apare undeva "conform Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010".
Va multumesc!
@ ndrrl
Numai daca va raportati la un CCM la nivel de ramura de activitate , veti putea beneficia de aceasta compensatie ... de la 01.01.2011 nu mai avem CCMN.
Buna ziua,
Ma intereseaza si pe mine speta respectiva. Mai este valabila? Eu sunt bugetara si tocmai ce am inceput concediul prenatal. Stiti cum sunt salariile la stat de aceea as fi interesata si de acesti 15 %. Va rog daca puteti sa ma lamuriti, cei de la salarizare au spus ca se plateste doar 85%.

Multumesc anticipat!
De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN, astfel incat nu mai avem o astfel de prevedere ... acordarea acestei compensatii se poate face in conditiile in care exista asa ceva prevazut in ccm aplicabil angajatorului, in c.i.m. sau in reg.intern al acestuia ...

Pentru sectorul bugetar nu aveti mari sanse de a obtine aceasta compensatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca nivel national si salariu compensatoru mon_maria mon_maria Buna ziua. O firma cu 8 salariati, a facut 1 concediere individuala ce nu tine de pesoana salariatului. Este obligata sa plateasca salariu compensatoriu? ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale puni puni Buna ziua. As dori sa stiu daca contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 a fost pana la urma aprobat. As avea niste drepturi, cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 ANCA PATRICIU ANCA PATRICIU Stiti cumva daca contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 s-a semnat? (vezi toată discuția)