avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... citatie ptr micsorarea pensiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

citatie ptr micsorarea pensiei

Ce se intampla daca nu ma prezint la citatie privind micsorarea pensiei alimentare de catre fostul?Pot amana lucrul acesta sau se judeca in lipsa si se stabileste in fct de salariu sau pe ult 6 luni?
Daca ma prezint, trebuie sa fac "intampinarea" obligatoriu cu 5 zile inainte si sa ma opun acestei micsorari? Trebuie cumva sa-mi iau avocat sa lupt ptr dreptul copilului ? Am sanse sau oricum se ia in calcul faptul ca s-a micsorat salariile cu 25 % deci el are castig de cauza?
El a mai cerut "stabilirea pensiei in cota de 1/4 din venitul realizat"......care sunt avantajele? e mai bine decat suma fixa?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:35, 16 Octombrie 2010
Opinia mea este ca pasivitatea fata de actiunea promovata nu va ajuta cu nimic, ba mai mult se interpreteaza ca va este indiferent daca se admite sau nu.
Intampinarea se poate depune si la termenul de judecata, insa ea reprezinta mijlocul procesual prin care partea isi formuleaza apararea fata de motivele invocate in actiune.
Este adevarat ca pensia de intretinere se acorda potrivit nevoii celui care o cere dar si avand in vedere mijloacele celui ce o plateste, insa o astfel de actiune poate fi respinsa daca veti stii cum sa va aparati, pentru ca din punctul meu de vedere iata repercursiunea reducerii salariilor- ea se rasfrange in mod negativ asupra copiilor carora dreptul nu ar trebui sa li se diminueze datorita unei politici gresit gandite.

1/4 din venitul realizat inseamna tot o suma fixa pana la urma, aceasta fiind fixata de instanta in functie de adeverinta de salariu cu veniturile realizate de tata.
Intampinarea va este de folos daca aveti dovezi ca veniturile acestuia nu s-au diminuat, altfel se va tine cont de actele depuse de acesta reprezentand veniturile.
Cu sau fara prezenta dvs, daca nu puteti dovedi contrariul, tot acelasi verdict va fi, functie de veniturile diminuate.
Mai trebuie avut in vedere ca poate se solicita diminuarea pensiei pentru faptul ca fostul sot are un nou menbru in noua familie, adica un copil care se trece la numaratore cand se face calculul procentului ce trebuie retinut din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boc si pensia alimentara mancipri mancipri bugetarii care au de platit pensii alimentare pentru copii lor si carora li se va diminua salarul cu 25% , vor putea cere in instanta , in baza \" legii boc ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dia_71 dia_71 Fostul meu sot cere diminuarea PA care este de 360 lei in prezent, intrucat \'\'s-a casatorit legal, iar din casatorie a rezultat un alt copil\'\' fapt pt ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara thunderAlex thunderAlex Situatie: din 2000 platesc 25% din salariu prin hotarare judecatoreasca si oprire din salariu. In 2009 mi-a fost taiat 25% din salariu. In 2004 m-am ... (vezi toată discuția)