avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... constructorul nu i-si respecta contractul
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

constructorul nu i-si respecta contractul

Buna ziua,
Am mari probleme cu constructorul. In anul 2008 am semnat un contract cu o firma pentru construirea unei case. I-am platit costul temeliei care nici acum nu este gata( mai are sa-mi faca placa de rezistenta cu armatura).Am renuntat la contractul respectiv si am semnat un alt contract cu aceiasi firma in ian.2010 pentru alte lucrari de constructii, contract in care am preluat si terminarea temeliei cu materialele constructorului. Termenul de finalizare a fost 15.mai.2010. Pana la data de 15 .06. 2010, in vreo trei transe eu i-am platit suma din contract, intagral.
Nici pana acum constructorul nu a terminat toate lucrarile contractate. Din ceea ce era scris in contract, (spre regretul meu ca nu am scris in amanunt, pe faze ) nu recunostea decat partial lucrarile. In 30.06.2010 am incheiat o intelegere pentru aceleasi lucrari dar finisate, mi-a cerut iar bani, si i-am dat toata suma in aceiasi zi. Termenul de executie a fost 15.09.2010. Nici pana in data de azi nu mi-a terminat lucrarea. Ce este mai rau e ca nu mi-a pus tigla pe acoperisl (care a fost contractat in prima faza adica in ian.2010) si i-mi ploua in casa pana la parter. I-mi da termene peste termene.Suntem oameni bolnavi,in varsta (60 ani si 57 ani) sotul are glicemie, tensiune, iar casa am inceput-o pentru copii nostrii. Am facut rate in banci, am luat CAR-uri si cu diminuarile actuale la salarii - eu sunt functionar public iar sotul pensionar - ne este destul de greu sa ne descurcam.
Ce pot sa fac ca sa-l oblig pe constructor sa-mi termine lucrarea. Contractul pe care l-am semnat in ianuarie este facut in numele aceleiasi firme care de fapt atunci figura cu activitate suspendata. Asta am aflat-o ulterior. Am toate chitantele facute de mana, prin care recunoaste ca a primit banii. Va rog sa-mi spuneti unde pot sa ma adresez si cum pot sa-l oblig sa-mi termine lucrarea. Pot sa ma duc la protectia consumatorului, la finante, la garda financiara si la politia economica sa-l reclam dar mi-e teama ca pierd totii banii pe care i-am dat. Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:27, 17 Octombrie 2010
Daca executarea obligatiilor contractual asumate nu s-a putut realiza in conditii amiabile,pe cale de consecinta ,daca apreciati necesar,puteti notifica initial constructorul,ulterior puteti solicita implicarea oficiala a comisariatului local al garzii financiare,OPC,instanta de judecata
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea contractului de antrepriza ContSters175308 ContSters175308 buna ziua! va rog,sa ma ajutati, cum se face rezilierea unui contract(cum arata/model). am trimis un preaviz catre partea contractanta, in care am prevenit ca ... (vezi toată discuția)
Contract pentru constructia unei case antecume antecume Buna ziua, O sa va descriu mai intai situatia despre care vreau unele detalii. Am incheiat in urma cu aproximativ un an, un contract cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Competenta protectia consumatorilor gabinemo gabinemo Buna ziua, am fost inselata de o firma de constructii. Am semnat un contract in 2008 cu o firma de constructii, prestatia executandu-se partial, lucru ... (vezi toată discuția)