avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inundatie de la vecin latura penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inundatie de la vecin latura penala

nu exista art in codul penal care pedepseste un vecin care ma inunda de ani de zile
si a refuzat 2 ani sa-si faca reparatiile cauzatoare,omul mi-a distrus apartamentul si sanatatea?????procurorii au trimis de colo colo dosarul,am facut plangere penala ptr distrugere,la sugestia primului procuror a modificat-o ptr tulburarea folosintei locuintei,de al 2-lea proc a fost dosarul retrimis la politie ptr cercetare penala unde am fost rechemat si eu si martorii sa ne-trebe daca ne mentinem declaratiile.acum al 3-lea proc a solutionat dosarul prin NUP in acceptiunea lui art 320 cp ,pe langa elementul material al laturii obiective se cere intotdeauna ca faptuitorul sa savarseasca o actiune-de tulburare-,fapta neputand consta intr-o inactiune,deci invinuitul nu este raspunzator penal ,nu el a savarsit actiuni prin care sa provoace inundatiile cvasi permanente ci vezi doamne instalatia din apart lui ,de care a stiut de ani de zile si n-a executat reparatiile,articolele invocate art 320 alin 1 cp,art 262alin 1 lit a,art 228cpp art 192 alin 3 cpp art 11 pct 1 lit b cpp rap.la art 10 lit d cpp,revoltator aceasta solutie NUP:O
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:23, 17 Octombrie 2010
Incercati si varianta pe civil, o actiune in daune, eventual,[prin care sa va plateasca toate stricaciunile si un alt capat de cerere pe obligatia de a face si anume de a -si repara defectiunile, cu acordare de daune cominatorii.
veti reusi in civil.succes
din pacata am pierdut de mult actiunea civila din cauza unor martori mincinosi si din cauza ca n-am mai avut bani de expertiza si sincer nici timp de asteptat dupa expertiza + raport de expertiza
nu stiu daca pot cere la inalta curte de casatie (daca am renuntat la recursul de la curtea de apel)casarea sentintei,rejudecarea cauzei si totodata suspendarea executarii silite pe baza noilor dovezi,intrucat a facut reparatiile dupa vreo 2 ani de zile,am si eu copia facturii,cred ca acesta este o recunoastere tacita a faptei reclamate,?
Pentru viitor,incercati incheierea unei asigurari de locuinta ,care sa includa si evenimentul care va cauzat atatea prejudicii

Alte discuții în legătură

Coruptie la parchet mariana54 mariana54 am facut plangere penala impotriva vecinului care m-a inundat cvasi permanent ani de zile si a refuzat efectuarea reparatiilor necesare.initial ptr distrugere ... (vezi toată discuția)
Urgent!maine am proces Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu daca procurorul schiba incadrarea juridica din 291 Cp in 290 Cp si 292 Cp cu aplic.art.33 lit.a Cp trebuie sa cheme patrea vatamata sa-i aduca la cunostinta ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva prim procurorului markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am si eu o nelamurire cu privire la doua infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals (art. 322 si 323 cp). Am depus o ... (vezi toată discuția)