avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... coruptie la parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

coruptie la parchet

am facut plangere penala impotriva vecinului care m-a inundat cvasi permanent ani de zile si a refuzat efectuarea reparatiilor necesare.initial ptr distrugere iar la sfatul procurorului ptr tulburare folosintei locuintei art 217 alin 1 cp,cu aplic art 33 lit a cp si art 320 alin 1 cp.,dosarul a fost plimbat 2 ani intre politie si parchet,a apucat pe mana a 3 procurori,am obtinut in sfarsit solutia care scoate pe invinuit de sub urmarirea penala pe baza urmatoarelor motivatii,privind acuzatia de distrugere:intrucat faptei lipseste latura subiectiva????? iar privind tulburarea folosintei locuintei:ptr realizarea elementului material al laturii obiective se cere intotdeauna ca faptuitorul sa savarseasca o actiune de tulburare,fapta neputand consta intr-o inactiune,inundatiile datorand uzurii tevilor(parca de tevi nu proprietarul este raspunzator??)
nu stiu cum sa formulez contestatia ca sa aiba o mica sansa de reusita.
dar plangere impotriva solutiei de neincepere a urmaririi penale la prim-procuror ati facut?
Mai bine incercati la instanta civila cu o actiune in vederea repararii prejudiciului.( raspundere civila delictuala) Fiindca , intr-adevar aceste situatii nu se incadreaza la penal.
Daca se va dispune efectuarea unei expertize si se va constata paguba , vecinul ar putea fi obligat sa va despagubeasca. In fond asta va intereseaza si nu ca el sa fie tras la raspundere penala.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
ContSters47264, utilizator
Impotriva rezolutiei de scoatere de sub urmarirea penala puteti formula plangere la prim-procurorul parchetului in termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei. Daca prim-procurorul va respinge aceasta plangere aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata tot printr-o plangere in termen de 20 de zile de la comunicarea de catre prim-procuror a modului de rezolvare a plangerii formulate de catre dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie de la vecin latura penala mariana54 mariana54 nu exista art in codul penal care pedepseste un vecin care ma inunda de ani de zile si a refuzat 2 ani sa-si faca reparatiile cauzatoare,omul mi-a distrus ... (vezi toată discuția)
Plingere contra rezolutiei procuror naida gabriel naida gabriel am primit la data de 24.09.2009 de la parchetul de pe linga jud.radauti o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter ... (vezi toată discuția)
Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. La sfarsitul anului trecut am facut o plangere penala impotriva savarsirii infractiunii de fals ... (vezi toată discuția)