am facut plangere penala impotriva vecinului care m-a inundat cvasi permanent ani de zile si a refuzat efectuarea reparatiilor necesare.initial ptr distrugere iar la sfatul procurorului ptr tulburare folosintei locuintei art 217 alin 1 cp,cu aplic art 33 lit a cp si art 320 alin 1 cp.,dosarul a fost plimbat 2 ani intre politie si parchet,a apucat pe mana a 3 procurori,am obtinut in sfarsit solutia care scoate pe invinuit de sub urmarirea penala pe baza urmatoarelor motivatii,privind acuzatia de distrugere:intrucat faptei lipseste latura subiectiva????? iar privind tulburarea folosintei locuintei:ptr realizarea elementului material al laturii obiective se cere intotdeauna ca faptuitorul sa savarseasca o actiune de tulburare,fapta neputand consta intr-o inactiune,inundatiile datorand uzurii tevilor(parca de tevi nu proprietarul este raspunzator??)
nu stiu cum sa formulez contestatia ca sa aiba o mica sansa de reusita.
Mai bine incercati la instanta civila cu o actiune in vederea repararii prejudiciului.( raspundere civila delictuala) Fiindca , intr-adevar aceste situatii nu se incadreaza la penal.
Daca se va dispune efectuarea unei expertize si se va constata paguba , vecinul ar putea fi obligat sa va despagubeasca. In fond asta va intereseaza si nu ca el sa fie tras la raspundere penala.
Impotriva rezolutiei de scoatere de sub urmarirea penala puteti formula plangere la prim-procurorul parchetului in termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei. Daca prim-procurorul va respinge aceasta plangere aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata tot printr-o plangere in termen de 20 de zile de la comunicarea de catre prim-procuror a modului de rezolvare a plangerii formulate de catre dumneavoastra.