avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesionare firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesionare firma

in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat .ce mi se poate intimpla mie?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:14, 19 Octombrie 2010
eu sunt admistratorul firmei iar in timpul mandatului meu nu am facut fapte de natura penala,furnizori neachitati,credite ,sau altele...in urma unui anunt la ziar am cunoscut viitorul cesionar ...a fost interesat ca firma noastra activeaza intr-un domeniu pe care il interesa,respectiv constructii,productie prefabricate mai exact,..si asa a decurs totul...,cetateanul e italian,acum din presa am aflat ca s-a legitimat cu act fals,parea totul ok cind am intocmit actele de cesionare... nu stiu daca v-am multumit ...pt rsp
Inseamna ca sunteti chemata ca martor pentru a declara cum l-ati cunoscut si cum si de ce ati cesionat.
pai ,e ilegal totusi sa cesionezi partile soc ale unei firme chiar daca are datorii si cesionarul e de acord cu ele,adica a luat la cunostinta de existenta lor...
Daca cel care a preluat firma a cunoscut toate datoriile societatii si le-a asumat, nu vad nimic ilegal. Binenteles cu conditia ca datoriile firmei sa nu fi fost acumulate de catre firma prin comiterea de fapte penale de catre fostii asociati/administratori.
multumesc pr.rasp.si va intreb :cesionaru a declarat in contr.de cesiune ca preia activul si pasivul ,cu toate drepturile si obligatiile si cred ca astfel si-a asumat toate inscrisurile din activ si pasiv nu?

Alte discuții în legătură

Cesiune firma dany1408 dany1408 Buna ziua, vreau sa cesionez o firma catre o persoana, precizez ca firma are o datorie la stat si incheiate aprox 140 de abonamente catre un operator de ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma mvcexpertprinting mvcexpertprinting Buna ziua, Cautand pe net despre vanzare firma, am ajuns pe acest forum, si as avea si eu o intrebare in legatura cu VANZARE FIRME. Am o firma de publicitate ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am un SC iar de la inceputul anului treaba pe domeniul meu de activitate merge foarte greu si vreau sa o cesionez unei terte persoane, in ... (vezi toată discuția)