In cazul in care imi vine prin posta pensia alim din somaj ptr luna in curs, ptr ca asa mi-au zis ca vine, doar ptr luna in curs, ce se intampla cu celelalte luni restante?...
Mai pot recupera ceva?
Daca sunt 3 luni consecutive neachitate puteti formula plangere penala pentru abandon de familie, plangere in care aratati care e suma restanta datorata. De obicei, dupa citare se achita sumele solicitate.
Daca nu vi s-a platiti cu rea credinta mai mult de 2 luni de zile pensia de intretinere datorata minorului,aveti posibilitatea formularii unei plangeri penale pentru abandon familial(art.305 v.pen) impotriva sotului la politia competenta teritorial
Totusi daca este in somaj,va fi greu sa vi se achite si restantele,dar dvs.stiti mai bine ce aveti de facut
Da, el este in somaj din iunie....IAr procesul l-a deschis din noiembrie 2009...
Acum am inteles ca e in somaj, dar ce se intampla cu celelalte luni in care a fost inca angajat, adica noiembrie -iunie.
In mod normal si legal ,trebuie sa isi plateasca restantele,copilul fiind cel care sufera,dar pararea mea este ca ar fi mai bine sa discutati impreuna cu tatal si stabiliti modalitatile de plata.
Un tata condamnat si fara bani nu va este mai de folos decat un tata care nu are bani,dar pana la urma o sa ii plateasca.