avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cadouri in loc de pensie alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cadouri in loc de pensie alimentara?


De 2 luni ex sot nu mi-a trimis pensia alimentara...Motivul e ca nu are niciun venit....vorba vine...

In schimb, mi-a venit ieri cu ceva hainute si dulciuri ptr copii, trimise prin posta de nasii nostri din Germania...

Eu cum sa socotesc lucrurile astea? Ca un fel de inlocuitor al pensiei alimentare?...
Au fost sarbatorile de Pasti,a fost ziua celei mari si nu a trimis nimic...

El a zis sa consider ca mi-a platit penisa alim, aducand daruri fetelor...

E ok?

va multumesc!




Cel mai recent răspuns: danaru , utilizator 00:32, 15 Mai 2011
cel mult, putem considera ca acele lucruri acopera o luna calendaristica, in nici un caz mai mult. de luna viitoare, trebuie sa plateasca. de asemenea, nu poate face un obicei din a trimite obiecte, pt ca instanta l-a obligat la plata unei sume de bani, nu la darea de obiecte...
le considerati cadouri pt copiii lui, nu au legatura cu pensia. insa, in caz ca ii faceti plangere, va dovedi ca a avut bunavointa si daca nici nu are venituri oficiale, nu i se intampla mai nimic. asta nu inseamna ca nu puteti sa-i faceti plangere
puteti apela si la un executor judecatoresc in vederea executarii silite a veniturilor, bunurilor pt pensia restanta
:(( Dupa parerea mea, ca sa nu contrazic pe nimeni.. Ce este scris in dispozitivul Hotararii""??? "Bani"?? sau hainute, dulciuri, jucarii..etc. Obligatia pecuniara prevazuta in hotarare nu se justifica prin aceea ca nu are venituri...etc. Este obligat sa achite suma periodica care este prevazuta in hotarare...:((
Obligatia de plata a pensiei de intretinere in favoarea minorilor, este cea stabilita prin hotarare judecatoreasca, prin urmare tatal acestora este obligat sa achite pensia de intretinere lunar si in cuantumul stabilit de instanta.
Orice alte cadouri-haine, alimente , jucarii pe care tatal doreste sa le ofere copiilor sunt in afara obligatiei stabilite si deci nu pot inlocui obligatia de plata a acsteia.
Pentru neplata pensiei intretinere cu rea-credinta timp de 2 luni consecutiv, aveti :
-varianta plangerii penale pentru savarsirea infractiunii prev. de art 305 al. 1 lit c) c.pen.- abandonul de familie, care se adreseaza parchetului careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie si
- varianta executarii silite a hotararii prin care s-a stabilit pensia de intretinere in favoarea minorilor, sens in care va trebui sa va adresati unui executor. judecatoresc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc ptr raspunsuri!

Imi puteti spune si ce presupune executarea silita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Elenapusa Elenapusa Cum se poate deschide un proces pentru un tata care nu pune pensia alimentara? Se poate stabili prin instanta marirea pensiei alimentare in contextul in care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara liana05 liana05 Am divortat in 2006 in lipsa sotului nestiind adresa lui din Spania.Copilul avea atunci 4 ani si mi-a fost incredintat. Acum s-a intors in tara, pot cere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tudor_mihai tudor_mihai Actualmente platesc o pensie alimentara stabilita la min pe economie. Din februarie voi avea un alt copil si voi ramane in concediu de ingrijire a copilului ... (vezi toată discuția)