avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere stramutare- respingere cerere suspendare proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere stramutare- respingere cerere suspendare proces

Am formulat o cerere de stramutare a unui dosar de la o instanta la o alta instanta de grad egal. In momentul cand am fomulat aceasta cerere mi s-a spus ca trebuie sa mai formulez o cerere pentru eliberarea unui certificat de grefa de la instanta care judeca stramutarea.
Cand am primit certificatul de grefa care atesta faptul ca am formulat cerere de stramutare, am vazut ca mi s-a respins cererea de suspendare a judecatii dosarului a carui stramutare o cer.
Avand in vedere ca termenul la care se va judeca cererea de stramutare este unul indepartat si sunt aproape sigur ca pana la acea data procesul va fi judecat si va fi pronuntata deja o sentinta (mai am maxim 2 termene) nu stiu daca mai are sens sa prezint certificatul de grefa la instanta de la care cer stramutarea, mai ales ca s-a respins cererea de suspendare a judecatii si nu as vrea sa-l enervez pe judecator mai tare aducandu-i la cunostinta ca am formulat cerere de stramutare.

Intrebarea mea este: este absolut necesar sa prezint certificatul de grefa la urmatorul termen? Are vreun sens avand in vedere ca oricum mi s-a respins cererea de suspendare a procesului? Eu nu as vrea sa-l mai prezint ca sa nu-l supar pe nenea judecatorul. Voi ce spuneti?::hm:

Mersi
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:49, 17 Octombrie 2010
Trebuie sa il prtezentati,iar in baza acestuia ,instanta investita acum cu judecarea cauzei,va trebui ori sa amane,ori sa suspende cauza pana la solutionarea cererii de stramutare.
Pentru a proba instantei temeinicia cererii dvs,se impune sa prezentati copie dupa certificatul de grefa,in raport de care instanta va dispune masura legala
pai de ce sa amane sau sa supende cauza daca in certificatul de grefa scrie ca mi se respinge cerere de suspendare a procesului a carui stramutare se cere?
Deci, ca sa fiu mai clar, am solicitat in cererea de stramutare, suspendarea judecatii, si aceasta cerere de suspendare mi s-a respins. Deci, cu alte cuvinte, presedintele instantei la care am cerut stramutarea a zis...nu accept cererea de suspendare a procesului, practic i-a dat voie judectorului care judeca cauza sa judece in continuare.
Deci nu inteleg de ce ar suspenda cauza daca mie mi s-a respins cererea de suspendare???
In aceasta situatie cauza care este pe rol,poate fi amanata,pana la solutionarea cererii de stramutare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)
...solutionare stramutere !? tutu12 tutu12 Intr-un proces penal ,fiind la al doilea termen in 21.12.2010 (la primul termen am formulat si eu cerere de amanare -angajare aparator , dar era lipsa ... (vezi toată discuția)
Suspendare in camera de consiliu la iccj ..!!!??? ion-alin ion-alin Am facut o cere de stramutare a unui proces si in acelasi timp am solicitat supendarea procesului la instanta respectiva . Am obtinut un certificat prin care ... (vezi toată discuția)