Poate un primar sa ia pamantul unui cetatean al comunei si sa-l dea altuia, fara a-l anunta pe cel caruia ia lua pamantul?
Pe cine trebuie sa dau in judecata pentru recuperarea pamantului?
Pe primar, pe viceprimar?
ce acte imi trebuiesc pentru a avea o reusita in instanta?
Nu ar trebui, teoretic, sa fie posibil asa ceva.daca sunteti proprietarul terenului , puteti dovedi cu titlul dvs. de proprietate. Sigur, ii actionati pe aceia care v-au luat pamantul. Ceea ce pot face cei de la primarie ar fi, eventual, ca printr-o hotarare de expropriere, sa declanseze aceasta procedura, pentru utilitatea publica a comunei.
Primarul, viceprimarul si inginerul agricol impreuna cu Politia din comuna au mers impreuna cu cel pe care l-au improprietarit la terenul respectiv si l-au pus pe acesta in posesie.
Bunica mea nu a stiut ca i sa luat pamantul. A aflat cand a trebuit sa are acest pamant. Sa dus la locul respectiv si actualul proprietar a inceput sa ameninte si sa o injure, sa iasa de pe pamantul ei s.a.m.d.
Este acesta un abuz din partea primarului, viceprimarului si inginerului agricol?
Ii pot da in judecata, cerandu-le socoteala cum au facut exproprierea si de ce nu au anuntat "fostul" proprietar ca pamantul i-a fost luat.
Prin atitudinea lor, primarul si viceprimarul putea sa genereze urmatoarea situatie:
bunica mea nu stia ca pamantul ia fost luat. Se ducea la pamantul respectiv, si cel care a fost recent improprietarit putea sa o agreseze fizic(pentru ca la tara stiiti foarte bine care este calitatea umana).De fapt aceasta situatie sa si intamplat, dar bunica nu are martori.
Ei spun ca bunica avea mai mult pamant decat in acte si de asta ia luat pamantul.
Eu am sa verific daca bunica are acte pe acest pamant.
Este posibil ca acest pamant sa fie al strabunicului meu(socrul bunicii) si bunica sa nu aibe facuta taxa de succesiune.
Dar tot trebuia anuntata cumva.
Nu cred sa fie vorba despre o expropriere propriu zisa, fiindca daca era asa, pamantul il lua primaria, nu insa inainte de a va fiu despagubit.Sigur sunt alte probleme, cine stie cum a obtinut celalalt vreun titlu.Situatia aceasta trebuie sa o lamuriti in instanta.Cu dovezi temeinice, cum ca bunica dvs. este proprietar, sau a posedat terenul 3o de ani, linistita si netulburata.
Buna ziua !
Terenurile nerevendicate inn baza legilor fondului funciar au ramas la dispozitia comisiilor de fond funciar locale , multi dintre cei care au stapanit suprafate de teren au facut-o fara sa le declare . Avand in vedere cele specificate de dvs. in post coroborat cu cele mentionate anterior , cred ca este vorba de u8n teren detinut fara a poseda acte de proprietate iar in acest caz Comisisa locala de fond funciar a procedat legal ....... nu e vina acestei comisii ca nu ati solicitat terenul ....
Daca exista insa act de proprietate asupra terenului in cauza ( cel mai probabil titlu de proprietate , desi este aproape imposibil sa existe) se schimba datele problemei .....
Bunica a obtinut acel pamant dupa revolutie si a muncit pamantul acela aproape 20 ani.
Am sa verific care este situatia cu actele.
Dar de ce primarul, viceprimarul, inginerul agricol si atentie POLITIA, au mers sa-l puna in posesie pe cetateanul respectiv.
Primarul are urmatoarea explicatie: bunica ta avea pamant mai mult decat in acte si de aceea i l-am luat.
Mostenitoare...
jeffo
Strabunicul meu a decedat, iar fiica sa, adica bunica mea doreste sa intre in proprietatea unei suprafete de pamant in calitate de mostenitoare. Treaba e ca ... (vezi toată discuția)