avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pamant luat cu forta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pamant luat cu forta

Poate un primar sa ia pamantul unui cetatean al comunei si sa-l dea altuia, fara a-l anunta pe cel caruia ia lua pamantul?
Pe cine trebuie sa dau in judecata pentru recuperarea pamantului?
Pe primar, pe viceprimar?
ce acte imi trebuiesc pentru a avea o reusita in instanta?
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2010
serban73, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:00, 29 Noiembrie 2010
Nu ar trebui, teoretic, sa fie posibil asa ceva.daca sunteti proprietarul terenului , puteti dovedi cu titlul dvs. de proprietate. Sigur, ii actionati pe aceia care v-au luat pamantul. Ceea ce pot face cei de la primarie ar fi, eventual, ca printr-o hotarare de expropriere, sa declanseze aceasta procedura, pentru utilitatea publica a comunei.
Primarul, viceprimarul si inginerul agricol impreuna cu Politia din comuna au mers impreuna cu cel pe care l-au improprietarit la terenul respectiv si l-au pus pe acesta in posesie.
Bunica mea nu a stiut ca i sa luat pamantul. A aflat cand a trebuit sa are acest pamant. Sa dus la locul respectiv si actualul proprietar a inceput sa ameninte si sa o injure, sa iasa de pe pamantul ei s.a.m.d.
Este acesta un abuz din partea primarului, viceprimarului si inginerului agricol?
Ii pot da in judecata, cerandu-le socoteala cum au facut exproprierea si de ce nu au anuntat "fostul" proprietar ca pamantul i-a fost luat.
Prin atitudinea lor, primarul si viceprimarul putea sa genereze urmatoarea situatie:
bunica mea nu stia ca pamantul ia fost luat. Se ducea la pamantul respectiv, si cel care a fost recent improprietarit putea sa o agreseze fizic(pentru ca la tara stiiti foarte bine care este calitatea umana).De fapt aceasta situatie sa si intamplat, dar bunica nu are martori.
Ei spun ca bunica avea mai mult pamant decat in acte si de asta ia luat pamantul.
Eu am sa verific daca bunica are acte pe acest pamant.
Este posibil ca acest pamant sa fie al strabunicului meu(socrul bunicii) si bunica sa nu aibe facuta taxa de succesiune.
Dar tot trebuia anuntata cumva.
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2010
serban73, utilizator
Nu cred sa fie vorba despre o expropriere propriu zisa, fiindca daca era asa, pamantul il lua primaria, nu insa inainte de a va fiu despagubit.Sigur sunt alte probleme, cine stie cum a obtinut celalalt vreun titlu.Situatia aceasta trebuie sa o lamuriti in instanta.Cu dovezi temeinice, cum ca bunica dvs. este proprietar, sau a posedat terenul 3o de ani, linistita si netulburata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua !
Terenurile nerevendicate inn baza legilor fondului funciar au ramas la dispozitia comisiilor de fond funciar locale , multi dintre cei care au stapanit suprafate de teren au facut-o fara sa le declare . Avand in vedere cele specificate de dvs. in post coroborat cu cele mentionate anterior , cred ca este vorba de u8n teren detinut fara a poseda acte de proprietate iar in acest caz Comisisa locala de fond funciar a procedat legal ....... nu e vina acestei comisii ca nu ati solicitat terenul ....
Daca exista insa act de proprietate asupra terenului in cauza ( cel mai probabil titlu de proprietate , desi este aproape imposibil sa existe) se schimba datele problemei .....
Bunica a obtinut acel pamant dupa revolutie si a muncit pamantul acela aproape 20 ani.
Am sa verific care este situatia cu actele.
Dar de ce primarul, viceprimarul, inginerul agricol si atentie POLITIA, au mers sa-l puna in posesie pe cetateanul respectiv.
Primarul are urmatoarea explicatie: bunica ta avea pamant mai mult decat in acte si de aceea i l-am luat.

Alte discuții în legătură

Mostenitoare... jeffo jeffo Strabunicul meu a decedat, iar fiica sa, adica bunica mea doreste sa intre in proprietatea unei suprafete de pamant in calitate de mostenitoare. Treaba e ca ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de punere in posesie -nu se mai tine cont de el diana_iulia18 diana_iulia18 Buna ziua Am proces verbal de punere in posesie pe numele mamei mele care a decedat in 2005. De-a lungul anilor cei de la primarie nu au vrut sa-mi elibereze ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate mostenitori ana_mirea ana_mirea Bunica mea a mostenit 2 percele de teren de la strabunicii mei, care au fost oarecum constransi sa il cedeze statului prin decretul 308/1953, teren cu care au ... (vezi toată discuția)