avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare sau infractiune pe lg.soc.com.?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare sau infractiune pe lg.soc.com.?

Administrator cu drepturi depline al unei societati comerciale, incaseaza o suma din vanzarea unor marfuri ale societatii catre persoane fizice (obiect de activitate-vanzari masini second-hand) si, in loc sa depuna banii la banca in contul firmei, dispare cu banii.Celalalt asociat, tot administrator cu drepturi depline si el, face plangere penala pentru delapidare.Instanta zice: nu este infractiune, pt.ca nu s-au inregistrat sumele in evidentele contabile. Ba da, s-au inregistrat si, oricum, la delapidare, nu conteaza asta.Problema este - cum se face diferenta intre delapidare si art.272, pct.2 (fost art.266) din Lg.31/1990 care zice:(1) Se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societatii, care:
2. foloseste, cu rea-credinta, bunuri sau creditul de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect;"?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 16:36, 17 Octombrie 2010
diferenta este folosirea unor sume sau bunuri,sau la delapidare,sustragerea de bunuri sau sume cu reacredinta,in folos propriu.deci nu odar le foloseste,chiar le insuseste.
pai dvs nu ati dus la instanta copii de pe facturile pe care administratorul care a fugit a incasat banii ?
acele facturi nu au fost inregistrate in contabilitate ?
ati atacat hotararea instantei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala violetaando violetaando Intr-un dosar de umarire penala pentru evaziune fiscala sun cercetati cei doi administratori ai fimei X pentru plata impozitelor cu intarziere si existenta ... (vezi toată discuția)
Este acesta un caz de delapidare? Practic Practic Buna ziua, sunt administrator si asociat intr-un SRL cu 50%. Si eu si asociatul am lucrat mai mult independent pentru firma, astfel incat fiecare avem ... (vezi toată discuția)
Dosar penal tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, In prezent, am calitatea de invinuit intr-un dosar in care sunt cercetat pentru ca as fi folosit banii unei societati la care sunt si ... (vezi toată discuția)