avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia

In urma divortului mi-a ramas casa care la baza ei este o donatie din partea fostiilor socrii,fostul sot mi-a lasat casa mie in urma partajului.Mentionaz ca eu cu cei 2 minori locuim in ea.Cum procedez astfel in cit sa nu poata fii revocata ? As dorii sa ma pot simtii "ca in casa mea" fara grija ca ne dau afara in ea desii la baza sta o sentinta civila.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:41, 9 Iunie 2008
Va multumesc pentru raspunsurile prompte, nu va bateam la cap daca nu eram sub amenintare verbala.Va doresc o zii buna.
andreealisievici a scris:

Partea cu revocarea de catre fostul sot la moartea vreunui din parinti imi pare direct SF! In calitate de mostenitor el ar putea revoca contractul numai pentru motivele deja expuse, dar nu vad de ce la moartea "unuia"... daca tot au fost 2 donatari... :-/

Cred ca avocatii respectivi au avut in vedere rezerva succesorala a fostului sot, care ar putea cere revocarea donatiei la moartea unuia din parinti.
Trebuie vazuta atent situatia, care nu e foarte roz, asa e... Depinde de cine mai poate veni la mostenirea fostilor socri sau sot... Caci pot interveni si alti mostenitori: fratii fostului sot, alti copii ai acestuia...

Din posturi nu poot fi sigura de cui i s-a facut donatia: dv. sau fostului sot?
Casa a fost initial pe numele meu si al fostului sot , cumparata in timpul casatoriei si din motive intemeiate fostul sot m-a pus sa semnez C-V al casei pe numele fostilor socrii nu in fata notarului eu fiind internata in spital cu baietelul cel mic , dar cunoscindul, notarul, a acceptat semnatura mea nefiind prezenta la notar.Dupa un timp mi-am dat seama ca oricind pot fii data afara din casa daca fostului sot i se putea intimpla ceva rau si i-am cerut sa ne revina legal casa.Acesta a consimtit dar i-a pus pe parintii lui sa mi-o doneze mie. Acum in urma partajului in care el a cerut ca, casa sa imi ramina mie a.i. lui sa ii parvina altele, dupa incheierea divortului a inceput cu amenintariile ca ne ia casa foarte usor fiind donatie.
griglucia a scris:
Acesta a consimtit dar i-a pus pe parintii lui sa mi-o doneze mie. Acum in urma partajului in care el a cerut ca, casa sa imi ramina mie a.i. lui sa ii parvina altele, dupa incheierea divortului a inceput cu amenintariile ca ne ia casa foarte usor fiind donatie.

Nu mai inteleg... Daca ti-a fost donata tie nu avea ce sa caute la partaj!

Alte discuții în legătură

Despre donatie catre copilul tu pascamaria pascamaria Am 2 fiice una cu probleme psihice si cealalta sanatoasa.Pentru protectia lor am facut fiecareia donatie cate o proprietate cu conditia sa locuiesc pana ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters96930 ContSters96930 Mai vin cu o intrebare daca se face donatie in loc de act de vinzare cumparare ,care este mai bun,donatia se poate darama? (vezi toată discuția)
Atacare donatie teodorescu sorinela teodorescu sorinela Buna ziua. Daca decedatul a facut donatie unuia dintre fii, rezultat din a doua casatorie, ceilalti fii (care sunt utilizatorii imobilului) pot ataca ... (vezi toată discuția)