avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia

In urma divortului mi-a ramas casa care la baza ei este o donatie din partea fostiilor socrii,fostul sot mi-a lasat casa mie in urma partajului.Mentionaz ca eu cu cei 2 minori locuim in ea.Cum procedez astfel in cit sa nu poata fii revocata ? As dorii sa ma pot simtii "ca in casa mea" fara grija ca ne dau afara in ea desii la baza sta o sentinta civila.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:41, 9 Iunie 2008
Cred ca povestea e mult mai complicata pentru un sfat pe forum si lipsesc si date...
Reductiunea liberalitatilor necesita multe explicatii si nu cunoastem actiunea, cum de a intrat in masa bunurilor comune la partaj... formularea actiunii...
Reductiunea se face numai daca se depaseste cotitatea disponibila, nu stim daca are vreun rang preferential, cati frati mai are sotul... Suntem in ceata aici... total.
Nu stim ce bunuri mai sunt, daca parintii sotului au o conditie modesta sau au bunuri numeroase... Nu suntem in masura sa dam o parere avizata, caci nu avem detaliile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre donatie catre copilul tu pascamaria pascamaria Am 2 fiice una cu probleme psihice si cealalta sanatoasa.Pentru protectia lor am facut fiecareia donatie cate o proprietate cu conditia sa locuiesc pana ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters96930 ContSters96930 Mai vin cu o intrebare daca se face donatie in loc de act de vinzare cumparare ,care este mai bun,donatia se poate darama? (vezi toată discuția)
Atacare donatie teodorescu sorinela teodorescu sorinela Buna ziua. Daca decedatul a facut donatie unuia dintre fii, rezultat din a doua casatorie, ceilalti fii (care sunt utilizatorii imobilului) pot ataca ... (vezi toată discuția)