avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Art. 41 din Legea nr. 76/2002 - somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Art. 41 din Legea nr. 76/2002 - somaj

Va salut! In art.41, al.1, lit. a din L76/2002 se spune:" - (1) Persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au urmatoarele obligatii:
a) sa se prezinte lunar, pe baza programarii sau ori de cate ori sunt solicitate, la agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, pentru a primi sprijin in vederea incadrarii in munca; Personal nu pot considera ca fiind un sprijin faptul ca ti se aplica o stampila pe carnetul de somer, odata pe luna. Pierd timp si bani cu deplasarea si statul la cozi, degeaba. Statul (adica noi toti) pierde pentru ca tine ocupati si plateste niste functionari, inutil. Suspendarea de la plata indemnizatiei de somaj (care este un drept) pentru ca nu ai stampila cu pricina mi se pare un abuz al autoritatii, atata timp cat in nici un caz o stampila nu tine loc de "sprijin in vederea incadrarii in munca". Dvs. ce credeti ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:46, 18 Octombrie 2010
1. Sunt de acord cu dvs. dar ce ati vrea, de exemplu, sa facem in situatia asta?
2. Deocamdata asta e legea si trebuie respectata.
3. De cate ori am fost in somaj, AJOFM nu mi-a gasit niciodata un loc de munca. Eu, singur, mi-am gasit de fiecare data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj elena02 elena02 Buna ziua, am si eu o mare nelamurire. Sunt in somaj de 3 luni, pe luna noiembrie nu am reusit sa pun viza pe carnetul de somaj, m am prezentat la AJOFM ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cineva a depus actele pentru șomaj in urma desființării ... AlexBu AlexBu Buna ziua, cineva a depus actele pentru șomaj in urma desființării postului din cauza covid19, unde lucra și persoana in cauza lucrează in alta țara ... (vezi toată discuția)
Carnet de somaj irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca in carnetul de somer data de prezentare la agentia pentru ocuparea fortelor de munca trebuie sa ramana aceeasi sau ... (vezi toată discuția)