avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, cineva a depus actele pentru șomaj in urma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, cineva a depus actele pentru șomaj in urma desființării ...

Buna ziua, cineva a depus actele pentru șomaj in urma desființării postului din cauza covid19, unde lucra și persoana in cauza lucrează in alta țara straina are vreo problema din punct de vedere legal? Poate sa fie amendată sau faptul ca i-a șomaj din România și lucrează legal in alta țara este vreo problema?
Cel mai recent răspuns: AlexBu , utilizator 20:50, 23 Septembrie 2020
Poate fi obligată să restituie indemnizația de somaj.

Cornel Vasile a scris:

Poate fi obligată să restituie indemnizația de somaj.

Am inteles, pai și asta chiar și dacă este in alta țara? România are vreun acord cu alte tari gen Cehia sau altele precum Germania pe partea asta ? Oricum, am inteles ca trebuie sa fie aici in țara sa i se pună o viza pe carnetul de șomer altfel pierde Șomajul automat pentru neprezentare... ne puteți lămuri sa ii spun exact?
Legae nr. 76 din 16 ianuarie 2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă
art.41
(1) Persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj au următoarele obligații:
a) să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;
....

art. 45
(1) Suspendarea plății indemnizațiilor de șomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data la care nu și-a îndeplinit obligația prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a);
......

Nu cunosc daca exista astfel de acorduri incheiate.

Cornel Vasile a scris:

Legae nr. 76 din 16 ianuarie 2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă
art.41
(1) Persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj au următoarele obligații:
a) să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;
....

art. 45
(1) Suspendarea plății indemnizațiilor de șomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data la care nu și-a îndeplinit obligația prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a);
......

Nu cunosc daca exista astfel de acorduri incheiate.

Am inteles, pai și in cazul actualei stări de alerta? Deci am inteles, trebuie sa te prezinți acolo mereu dar legal încă nu știm dacă au vreun acord prin care ei sa știe dacă tu lucrezi in alta țara straina deși aici in Romania iei șomaj. Oricum, va mulțumesc ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie somaj Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, care e procedura de acordare a somajului, dupa ce se depune dosarul? Am inteles ca lunar ar trebui sa ma prezint la o data stabilita ( cand, cum ... (vezi toată discuția)
Somaj elena02 elena02 Buna ziua, am si eu o mare nelamurire. Sunt in somaj de 3 luni, pe luna noiembrie nu am reusit sa pun viza pe carnetul de somaj, m am prezentat la AJOFM ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia in continuarede somaj in romania in cazul in care am plecat in spania danmarian50 danmarian50 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o rezolvare la problema mea, in romania sunt la a treia luna cand iau somaj dar am gasit in Spania sa am grija de o batrana ... (vezi toată discuția)