avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este legal ca un minor sa fie botezat in alta religie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este legal ca un minor sa fie botezat in alta religie fara acordul/stirea parintilor/tutorelui legal?

Un minor(16 ani) s-a convertit la alta religie fara acordul/stirea parintilor.Misionarii acelei religi au zis ca exista o lege care ii permite acest lucru.Exista astfel de lege?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 22:28, 17 Octombrie 2010
Art. 3:“(2) Religia copilului care a împlinit vârsta de 14 ani nu poate fi schimbată fără consimţământul acestuia; copilul care a împlinit vârsta de 16 ani are dreptul să-şi aleagă singur religia”, am citat din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de participare la ora de religie (minor de 17 ani) tarkan tarkan \\"Art. 3:“(2) Religia copilului care a împlinit vârsta de 14 ani nu poate fi schimbată fără consimţământul acestuia; [b]copilul care a împlinit ... (vezi toată discuția)
Asociatie Dana Rasinar Dana Rasinar Buna ziua! Fac parte dintr-o asociatie religioasa in care se tin si prograe cu copiii. Inca nu avem nici un act prin care sa demonstram ca avem acordul ... (vezi toată discuția)
Protectia copilului, ajutor urgent Desevi Desevi Un barbat are in plasament doi copii(baiat si fata) de 16 respectiv 17 ani. Fata are cam de la varsta de 14 ani gastrita si nu a fost hranita cu un regim ... (vezi toată discuția)