avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cererea de participare la ora de religie (minor de 17 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cererea de participare la ora de religie (minor de 17 ani)

"Art. 3:“(2) Religia copilului care a împlinit vârsta de 14 ani nu poate fi schimbată fără consimţământul acestuia; copilul care a împlinit vârsta de 16 ani are dreptul să-şi aleagă singur religia”, am citat din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor."

Apoi: ""(2) Inscrierea elevului pentru a frecventa orele de religie se face prin cerere scrisa a elevului major, respectiv a parintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor. Schimbarea acestei optiuni se face tot prin cerere scrisa a elevului major, respectiv a parintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor. In cazul in care elevul nu frecventeaza orele de religie, situatia scoala se incheie fara disciplina Religie. In mod similar se procedeaza si pentru elevul caruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat conditiile pentru frecventarea orelor la aceasta disciplina." (Legea 153/2015 pentru modificarea alin. (2) al art. 18 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011. Inscriere orele de religie).

Adica minorul are dreptul sa isi aleaga singur religia, dar nu are dreptul de a opta in cadrul scolii de a urma ora de religie la care a aderat?

Nu se bat cap in cap? :O
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 18:41, 27 Septembrie 2015
Buna ziua,
NU!
Una este sa-ti alegi o optiune religioasa si alta este participarea la niste cursuri.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
NU!
Una este sa-ti alegi o optiune religioasa si alta este participarea la niste cursuri.


Buna ziua!
Atunci de ce i se acorda minorului dreptul de a adera la alta religie si nu i se acorda dreptul de a participa la cursul de religie la care a aderat? Care sunt motivele va rog?

"copilul care a împlinit vârsta de 16 ani are dreptul să-şi aleagă singur religia"

" Inscrierea elevului pentru a frecventa orele de religie se face prin cerere scrisa a elevului major, respectiv a parintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor."



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ora de religie, situatii controversate tarkan tarkan 1. Parintii sunt de religii diferite. Cine hotaraste inscrierea la ora de religie in cazul in care parintii sunt casatoriti? Dar in cazul in care sunt ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un minor sa fie botezat in alta religie fara acordul/stirea parintilor/tutorelui legal? Mystiker Mystiker Un minor(16 ani) s-a convertit la alta religie fara acordul/stirea parintilor.Misionarii acelei religi au zis ca exista o lege care ii permite acest ... (vezi toată discuția)
Religia in scoli j_ j_ Buna ziua.Sunt in clasa a XII-a ,nu cred in dumnezeu si vreau sa fac o cerere ca sa nu mai particip la orele de religie deoarece consider ca este injositor sa ... (vezi toată discuția)