Nu stiu de ce vi se pare "nu stiu cum" sau "interpretabil" sa pui dobanda intr-un contract de imprumut de la asociat! Daca ar fi imprumutat de la banca, societatea ar fi fost intr-o situatie mai proasta, asa incat nu vad de ce sa-l sanctionezi pe asociat, care renunta la bani o perioada, pentru ca isi ajuta societatea. Lipsa banilor trebuie compensata, si nu e nimic exagerat in asta. Singura problema interpretabila ar putea fi cuantumul dobanzii, ca si gradul total de indatorare al societatii, ca de-asta exista thin capitalization rules. Asta insa e alta discutie.
Poti sa pui fara probleme dobanda in contract, atata vreme cat e rezonabila (ex. dobanda legala).
O dobanda ce nu depaseste dobanda medie bancara mi se pare rezonabila - daca se depaseste aceasta deja se poate pune problema schimbarii naturii juridice a contractului.
am incheiat contractul de imprumut saptamana asta. am citit legislatia incidenta in domeniu ( legea 99/1999, art. 100 din titlul VI, og 9/2000, codul fiscal - art. 23, alin. 5). am prevazut dobanda in contract la nivelul dob de ref BNR din prima zi lucratoare a anului majorata cu 50% pe an. nu am autentificat contractul, i-am dat doar data certa; asa a cerut banca, sa poata face viramentul fara probleme. am verificat si gradul de indatorare al societatii, e ok.