avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in ce conditii se poate combate un testament ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in ce conditii se poate combate un testament ?

Daca parintii i-mi fac testament, cine si in ce conditii poate combate acest testament si care este perioada maxima de timp in care poate fi atacat ? Mai sunt si alti copii la parintele care face testament unuia din ei.
Cel mai recent răspuns: mihaela buzatu , utilizator 20:32, 18 Octombrie 2010
daca prin acest testament se incalca rezerva mostenitorilor rezervatari, atunci acestia au posibilitatea sa solicite reductiunea testamentului la limitele cotitatii disponibile.
acest lucru se poate cere in termen de 3 ani de la data decesului testatorului.
cum adica incalc rezerva mostenitorilor rezervatari ? pai daca ei lasa prin testament tot ce au cum mai au dreptul alti mostenitori sa ceara ceea ce ei au hatarat deja ? si cum sa solicite reductiunea, adica cine decide cat are fiecare daca acest testament este deja intocmit cu dorinta ta de a lasa numai unei anumite persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament alibarcan alibarcan buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ,sa-mi raspundeti la intrebare... mama mea a decedat in februarie 2009. din august 2006,a intocmit la notar un ... (vezi toată discuția)
Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire miliuta miliuta Ce motive pot exista pentru a nu mai avea drepturi intr-un testament fiind in prima linie testamentara .Se pot ataca aceste motive ?Cum ?Multumesc (vezi toată discuția)