din moment ce nu am nimic in comun cu asociatia ;apa ,gaz, caldura;nici macar nu locuiesc acolo nu vad de ce sa ''cotizez''la asociatie.Consider ca dreptul de a fi liber si te asocia cu cine vrei este din punctul meu de vedere o mare nedreptate.Mi se pare sau gresesc ''giram''birocratia.
Legislatia in vigoare prevede faptul ca orice locatar are obligatia de a isi achita cota parte din cheltuielile comune: energia electrica pe casa scarii, serviciile de salubritate, salariu administrator, salariu femeie de serviciu, reparatii etc., fie ca locuiesc efectiv acolo, fie ca nu.
Locuind intr-un bloc de locuinte aveti in comun exact toata suprafata pe care o parcurgeti de la usa dv. pana la iesirea din bloc.
Daca nu locuiti acolo, conform legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, trebuie sa achitati:
- ascensor (daca aveti);
- salariile personalului angajat sau mandat,
- lucrarile de intretinere si reparatii a condominiului
- fond de rulment,
- fond de reparatii.
Plata intretinere
mari112
Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)