avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... instanta si juristii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

instanta si juristii

Jurist I.S.J., vine la proces la tribunal in timpul orelor de serviciu platite de I.S.J.,cu Imputernicire de reprezentare juridica, in baza legii 514/2003 art4, emisa de Colegiul consilierilor juridici, sa reprezinte o persoana juridica. Nu ar trebui sa reprezinte numai unitatea care l-a angajat? De cand pot reprezenta si alte persoane in timpul legal de lucru la stat? El nu este functionar public ? de ce accepta instanta acest fapt, chiar daca eu am explicat ca el este angajat la I.S.J.(bugetar) si nu are dreptul sa reprezinte pe altcineva.
Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Carmen-Tunde Borsanyi , Avocat 13:48, 4 Februarie 2008
Unde spune ca nu poti sa reprezinti pe cineva in baza unei procuri?
Semnalati un caz de reprezentare in care totusi este vorba de o persoana cu studii juridice, insa nimeni nu semnaleaza cazurile in care nenea X de la tara, vine cu o procura si reprezinta in cadrul mai multor dosare tot satul si le mai ia si bani pe deasupra. :D Asta inseamna, in opinia mea, avocatura clandestina.
Pai nu e vorba de procura autentificata, lucru standard pe care il intalnim mereu... ci imputernicire in baza legii organizarii profesiei de jurist. Ceea ce inseamna ca doamna are dreptate, nu are voie sa reprezinte decat autoritatea, institutia sau societatea cu care are raporturi de munca. Nu si orice alta societate, ce naiba!!! #-o

Vedeti la dosar incheierea prin care instanta respinge sustinerile dv. si faceti note scrise prin care aratati exact art. invocat, ridicand exceptia lipsei calitatii de reprezentant!!! Note scrise, 1-2 pagini, nu mult, termeni duri, dar care sa nu jigneasca instanta. Le depuneti intre termene, pana la viitorul si solicitati instantei sa revina asupra celor hotarate anterior, cerandu-i eventual si consilierului sa faca dovada raporturilor de munca pe care le are cu acea firma. Depuneti cu 1-2 zile inainte de urmatorul termen, sa nu aiba timp sa incheie contract si sa-l inregistreze la ITM. Solicitati expres punerea exceptiei in discutia partilor, aratati sanctiuni posibile ...
Reveniti, e interesant.
da, dar sa nu uitam ca respectivul poate lucra LEGAL cu 8 ore ca bugetar si carte de munca si cu 2 ore sau 4 la alta societate cu CIM, legea nu-i interzice sa lucreze la mai multe pers. juridice !!!! normal cu CIM declarat la ITM.
Ai dreptate, eu am luat de bune precizarile doamnei. Se poate sa-i fie permis sa mai lucreze in alta parte, nu stiu ce inseamna ISJ.
Oricum, doamna spune ca ar fi functionar public deci...
nici eu nu stiu ce inseamna ISJ dar, se spune in lege categoric care sunt functionarii publici, in acest sens precizez ca nu orice cj bugetar este automat functionar public !!!1

Alte discuții în legătură

Inscriere in ccj / reprezentare in instanta ContSters152796 ContSters152796 Poate o persoana care este licentiata in drept dar are o condamnare penala pe care a executat-o de 4 ani pt trafic de influenta, sa fie primit in Uniunea ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic / reprezentare firma bukinst bukinst Avem urmatoarea intrebare> Un consilier juridic care nu are raprturi de munca prin contract cu o societate comerciala o poate reprezenta in instanta pe baza ... (vezi toată discuția)
Imputernicire in vederea reprezentarii in instanta ABANA ABANA Va rog acceptati sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : 1. O imputernicire de reprezentare juridica avind antetul Colegiului Consilierilor juridici , ... (vezi toată discuția)