Buna ziua ! Mi-am facut o asigurare casco la Generali in luna iunie 2010, am platit prima rata pt lunile iunie-septembrie ( 450 ron ). In luna august am lovit usor masina si am folosit asigurarea ( a fost nesecar sa schimb bara masinii- valoarea pagubei a fost 1000 ron). Problema este ca acum din luna octombrie, cand ar fi trebuie sa platesc cea de-a doua rata, nu imi mai permit s-o platesc ( sunt medic rezident, lucrez in sistemul public si mi-a fost redus salariul cu 35 %, nu cu 25% asa cum zice Boc). Nu stiu ce sa fac...Cei de la Generali mi-au spus ca din moment ce am beneficiut de asigurare sunt obligata s-o platesc pentru inca un an calendaristic. Am citit cu atentie contractul incheiat cu ei si nu se mentioneaza nicaieri ca daca ma folosesc de asigurare trebuie s-o platesc pentru o perioada de un an. Intrebarea mea este : Conform legii ce obligatii am in aceasta situatie si cand pot renunta la a plati asigurarea? Va multumesc!
Contractul a fost incheiat pe un an iar plata in rate este o facilitate oferita de catre asigurator.Cand nu exista dauna nu apare nicio problema la momentul neplatii.
Daca nu platiti,asiguratorul poate pretinde de la dv.suma pe care a acordat-o drept despagubire.In acest caz,dreptului la despagubire ii corespunde obligatia de plata a primei anuale de asigurare asumata prin contractul pe care l-ati semnat.
Polita de asigurare
body11
Am incheiat o polita de asigurare cu ... acum 5 ani , anul asta ma trezesc cu o hotarare judecatoreasca cum ca trebuie sa le platesc 3000 de roni fiind ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco
eureka2011
Am avut in 2008 o asigurare CASCO la o firma mare din domeniu, asigurarea acoperind valoarea de 9000 de euro, valoarea pe care au estimat-o ei pentru masina ... (vezi toată discuția)