avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor Incalzire 2010 - 2011
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor Incalzire 2010 - 2011

Daca am inca mici datorii la primarie.....chiar nu pot obtine acel certificat fiscal in care sunt trecute bunurile mobile si imobile? Vreau sa stiu ce ii impedica pe cei de la primarie sa-mi elibereze acel certificat............incluzind chiar si acele datorii.......
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
gritosu, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:10, 19 Octombrie 2010
Care e legatura cu subventia la caldura?
Este o practica .......daca ai o mica datorie la impozit nu ti se da acel certificat fiscal cu ce obiecte mobile si imobile detii...eu intreb daca este legal .......sa nu ti se dea acea hartie ............se cere cica conform modificarii de lege ...cica daca ai datorii nu ti se mai da ajutor de incalzire.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
gritosu, utilizator
Cine "cica" si unde "cica"?

Poate va trebuie CF in care se specifica ce fel de bunuri mobile si imobile aveti...si atunci da, sectia financiara nu va elibereaza acest CF daca nu va platiti datoriile la stat.....dar nu ca daca aveti datorii nu vi se acorda ajutorul pentru incalzire!

Asa procedeaza fiscul, nu stiu cat este de legal sau nu, dar daca ai datorii neachitate la ei si vrei acel CF atunci, cu aceasta ocazie, te prind si te blocheaza la mantinela .....te conditioneaza sa platesti ce ai de plata!
Da,este legal prevazut ca autoritatea fiscala sa nu dispuna activitati solicitate de titular,in conditiile in care acesta se inregistreaza cu datorii la buget
Aceasta practica este bine sa fie preluata si de asociiatiile de propriertari. Orice proprietar care are nevoie de o adeverinta sau solicita ceva de la asociatie sa nu fie sevit decat dupa ce-si achita restantele. la noi s-au facut in trecut cateva greseli cand i s-a eliberat adeverinta si i s-a dat acordul de debransare de la incalzirea centralizata pentru asi instala centrala de apartament. Apoi unii au uitat de asociatie si nu au mai platit restantele multe luni de zile.
Unul a prezentat chiar si in instanta (fiind actionat de asociatie) adeverinta eliberata in aprilie 2006 ca nu are datorii. Dar atunci nu se calculase cotele pe februarie 2006. Cand acestea au aparut pe lista la 2 zile dupa eliberarea adeverintei nu a mai vrut sa le plateasca. Dupa un an instanta l-a obligat si-a platit restantele, penalizarile si 1000 lei cheltuielile de judecata.

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta aniria74 aniria74 Mama mea are dreprul la ajutor pt incalzire.printre acte i se solicita o adeverinta de la asociatie cu nr de persoane.presedintele nu ii elibereaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Subventie caldura alexandra22 alexandra22 Buna ziua!Asi vrea sa stiu daca mi se elibereaza de la primarie, la taxe si impozite ,certificatul fiscal din care reiese ce propietati detin avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Abuz trei3 trei3 Buna ziua Pot beneficia de subventia pentru caldura conform Legii dar datorita presedintelui de bloc care nu vrea sa imi dea o adeverinta din care sa ... (vezi toată discuția)