avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Oferire recompensa pt. martori oculari sau politisti ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Oferire recompensa pt. martori oculari sau politisti daca ajuta in aflarea adevarului

Se pedepseste oferta de recompensa pt martori (sau chiar politisti) sa faca ce este cinstit si drept? Multora le e frica sa ajute sau sa coopereze pentruca sunt amenintati de cei care incalca legea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:50, 21 Octombrie 2010
Neavand cunostinta despre faptele reale ,astfel cum s-au petrecut ,in totalitatea lor,nu imi pot permite sa trag concluzii,legate de aceasta situatie.
Daca aveti bani si vreti sa ajutati aflarea "adevarului", puteti angaja un expert parte, sau un detectiv particular, sau un avocat care sa deschida proces pe latura civila (depinde de caz). In acest mod probele pot fi covarsitoare si autoritatile isi vor face treaba.

Nu aveti voie sa dati bani martorilor.
eumarian a scris:

Daca aveti bani si vreti sa ajutati aflarea "adevarului", puteti angaja un expert parte, sau un detectiv particular, sau un avocat care sa deschida proces pe latura civila (depinde de caz). In acest mod probele pot fi covarsitoare si autoritatile isi vor face treaba.

Nu aveti voie sa dati bani martorilor.



Ce ar trebui sa faca expertul parte in aceasta situatie ?
Poate ne comunicati dvs...
Cu tot respectul,daca nu stim despre ce vorbim,totusi,de ce vorbim ?
r.gabi a scris:

Problema este simpla.
Nu aveti voie sa influentati in niciun fel administrarea probelor intr-o cauza penala ,ori in situatia dvs.,este clar ca aveti un interes,chiar daca acesta ar insemna aflarea adevarului


Da, in mod indiscutabil nu aveti dreptul de a plati martorii sau politistul.Savarsiti o infractiune conform legii si veti fi considerat la fel de rau ca cei care va supara.
Mai mult de atat, respectivii vor scapa de rigorile legii si dvs. veti fi pedepsit penal.

Singurele variante utile ar putea fi cele cu angajarea unui avocat sau a unui detectiv particular daca este vorba de adunarea unor probe.In acest caz, daca trebuie cautate probe de catre detectivul particular ar fi necesar sa va angajati si avocat.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este instigare urmata de neexecutare sau nu este instigare se ... kng11 kng11 Este instigare urmata de neexecutare sau nu este instigare Se da urmatoarea speta: X il intreaba pe Y daca nu l poate ajuta cu obtinerea unui act de la ... (vezi toată discuția)
Detectivi particulari.utilitate sau inutilitate in cadrul procesului penal? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Cat de util ar putea sa fie un detectiv particular in cadrul procesului penal. Cat de bine ar trebui sa cunoasca legea penala pentru a nu exista riscul sa o ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? weezy weezy Vreau sa ajut un prieten. X are nevoie de o hartie (un fals) pentru a continua studiile. Y ii spune lui X ca il poate ajuta cu acea hartie, contra unei sume ... (vezi toată discuția)