avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... \" eroare \" banca
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

" eroare " banca

buna ziua,
as dori si eu o clarificare despre practicile bancilor: am avut lka decontare un bilet la ordin ce avea data scadenta intarziata cu 30 zile, adica a intrat la decontare pe 05.10. si data scadenta a lui era 04.09. stiam ca , conform regurilor bnr pt biletele la ordin se depun la decontare in ziua scadenta sau la cel mult 2 zile lucratoare, iar daca totusi banca la primit la decontare trebuia ca eu sa fiu anuntat de spre acest bilet si sa mi dau acceptul sau nu. ei bine eu nu am fost anuntat. am fost la banca si leam cerut explicatii si mi-au spus ca vor analiza problema deoarce eu nu am fost anuntat si baniio mi s-au retras din cont. doresc sa aflu daca pot face cum o plangere impotriva lor si unde. multumesc
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 18:01, 18 Octombrie 2010
au actionat gresit.puteti sa faceti o sesizare scrisa la OPC.
dar stiam ca persoanele juridice nu pot face sesizarii la opc
in calitate de persoana fizica depuneti sesizarea. sau puteti da banca in judecata.
inca un sfat
sa cer in instanta anularea platii biletului pe motiv de depasire de termen scadent
Cu daune interese...Dar sa fiti constient ca, cel caruia i s-a facut plata si daca ii erati cu adevarat debitor, se poate intoarce impotriva dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin alex4321 alex4321 Buna ziua, Lucrez la o banca si am facut o greseala cam mare. Am uitat sa procesez un bilet la ordin la timp, acesta fiind scadent in 6 sept. L-am procesat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin emis inainte de livrarea marfii vrica vrica Am emis la presiunea furnizorului un BO pentru o factura dar marfa nelivrata si ulterior stornata factura inscrisa pe BO La momentul stornarii furnizorul a ... (vezi toată discuția)
Valabilitate cec Cent Cent Cate zile are valabilitate din data emiterii are un CEC? Modelul vechi are o decontare mai lunga; exista riscul de a expira? (vezi toată discuția)