avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bilet la ordin
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bilet la ordin

Buna ziua,
Lucrez la o banca si am facut o greseala cam mare. Am uitat sa procesez un bilet la ordin la timp, acesta fiind scadent in 6 sept. L-am procesat doar in 9, 7 si 8 fiind weekend. Din cate stiu, un bilet la ordin se poate depune si la 2 zile dupa scadenta, dar banii nu au intrat in contul beneficiarului, deoarece emitentul si-a retras banii din cont. Sefii mei mi-au spus ca trebuie sa pun banii de la mine. Ar exista oare o alta solutie, sau doar asta se mai poate face? E o suma imensa si nu as avea cum sa o restitui. Beneficiarul a venit si a facut scandal la banca, dar nu inteleg care ar putea fi pasul urmator. El da in judecata banca, apoi banca pe mine, sau el direct pe mine? Sau stiti de existenta vreunei portite de scapare? Mai ales ca a ajuns la banca emitentului in termenul legal de 2 zile dupa scadenta

Cel mai recent răspuns: alex4321 , utilizator 08:14, 12 Septembrie 2013
nu trebuie sa platiti nimic dvs. se mentioneaza pe borderou refuzul la plata total sau partial ... debitorul intra in incidenta de plata ... ia firma care a depus biletul spre decontare il va da in judecata pe cel care nu a avut banii in cont.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
advsys, utilizator
multumesc pentru raspuns, m-am mai linistit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare bilet la ordin alex4321 alex4321 Buna ziua, Lucrez la o banca si am facut o greseala cam mare. Am uitat sa procesez un bilet la ordin la timp, acesta fiind scadent in 6 sept. L-am procesat ... (vezi toată discuția)
Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)
Persoane juridice anamaria30 anamaria30 Buna seara!am o intrebare si sper sa gasesc un raspuns la d-voastra.in anul 2009 am dat in urma semnarii unui contract,un bilet la ordin in alb(doar cu ... (vezi toată discuția)